X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
СМАЧНА, АЛЕ ШКІДЛИВА ЇЖА

Завантажити презентацію

СМАЧНА, АЛЕ ШКІДЛИВА ЇЖА

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТУ “СМАЧНА, АЛЕ ШКІДЛИВА ЇЖА”

Слайд 2

МЕТА. Ознайомити зі шкідливими продуктами харчування; пропагувати здорове харчування. ЗАВДАННЯ: 1 Формувати ключові компетентності. 2 Розвивати пізнавальний інтерес. 3 Сприяти розвитку творчої активності, навичок самоосвітньої діяльності. 4 Формувати позитивну мотивацію щодо здорового харчування.

Слайд 3

Глибоке засвоєння матеріалу. Формування навичок роботи в групах; навичок роботи з додатковою літературою. Підсумки соціологічного опитування. Очікувані результати: Захист презентації проекту Створення стінної газети “Меню для розумників”

Слайд 4

ТВОРЧІ ЗАВДАННЯ VІ Що за звірі пестициди? І Країна солодкої криги. ІІ Молочна річка. ІІІ Містечко Смаколик. ІV Ковбасний край. V Бульбашкове море.

Слайд 5

МОРОЗИВО Не повинно містити рослинних жирів; (кокосова, пальмова олія) Глазур не повинна відпадати; Напис “дієтичний десерт” означає: багато стабілізаторів; Якісне морозиво не може бути білосніжним; Лимонні, полуничні та інші аротатизовані сорти містять ненатуральні добавки та есенції; Якщо м`яте – може містити мікроби; Вафельний ріжок має бути рівномірним, цілим, хрустким; Вибирай з натуральними добавками (желатин, агар-агар).

Слайд 6

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ Щоб здешевити і подовжити термін зберігання молочних продуктів, до них додають небажані і шкідливі добавки:барвники і консерванти. Літера Е означає: в продукті є харчові добавки. А перша цифра після Е означає: Е1…- барвники, Е2…- консерванти, Е3…-антиокислювачі, Е4…- стабілізатори, Е5…- емульгатори, Е6…- підсилювачі смаку.

Слайд 7

ШОКОЛАД Шоколад виготовляють з какао – бобів. Проте часто замінюють натуральне какао – масло рослинними оліями або гідрогенізованими жирами(з рідкої олії ламанням і перекручуванням молекул жиру виготовили твердий жир –трансжир). Трансжир перешкоджає правильному живленню клітин, накопичуються токсини. Хвороби: серцево-судинні, онкологічні, ожиріння. Секрети: чим шоколад темніший, тим він натуральніший і корисніший.

Слайд 8

Солодкі шоколадні батончики Шоколадні батончики – гігантська кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами.

Слайд 9

ЛЬОДЯНИКИ НА ПАЛИЧЦІ Неприродно яскравий колір та різкий запах –це перші ознаки, що в цій цукерці є штучні барвники і ароматизатори. Уважно прочитай склад цукерки. Якщо побачиш там Е124, Е110, Е102, Е104, Е129 – відмовся. Такі ласощі спричиняють алергію, шлункові розлади, дратівливість.

Слайд 10

СОЛОДКА КАРАМЕЛЬ У багатьох цукерках, вафлях, печиві є комплексна добавка. Вона складається з бобової (соєвої або горохової клітковини і карбоксіметилцелюлози натрієвої солі(КМЦ)). КМЦ - це шпалерний клей. Штучні солодощі окислюють кров – утворюють шлаки. Якщо вживати такі солодощі щодня, то в бронхах, легенях, інших органах накопичується слиз, а слиз “люблять” різні інфекції.

Слайд 11

СОСИСКИ І КОВБАСИ Містять більше ароматизаторів та барвників, ніж м`яса. Містять так звані приховані жири( свиняча шкірка, сало, нутряний жир). На 80% складаються з трансгенної сої. Шматочок копченої ковбаси містить стільки шкідливих фенольних сполук, скільки людина вдихає їх у місті протягом року.

Слайд 12

ВУЛИЧНА ЇЖА Вулична і фастфудівська їжа утворюють поняття джанк-фуд, що в перекладі з англ. м. означає сміттєва (помийна )їжа. Її готують і продають в антисанітарних умовах. Люди її беруть немитими руками. Вона містить багато сої, яка дуже шкідлива. Ця їжа призводить до змін в організмі, а відтак і до скорочення тривалості життя.

Слайд 13

СУХАРИКИ Різновид фастфуда. До складу входять харчові добавки. Хвороби: коліт, гастрит, печія, запори,ожиріння. Скорочення тривалості життя.

Слайд 14

СОЛОДКІ ГАЗОВАНІ НАПОЇ Це синтетичні продукти, що містять ароматизатори, барвники, консерванти. Виготовляють із синтетичними підсолоджувачами ( з аспартамом, що у 180-200 разів солодший від цукру). Накопичення його в організмі спричиняє стомлюваність, депресію, порушення зору, пам`яті. Вуглекислого газу додають більше, ніж треба, - щоб вода довше зберігалася. Вуглекислий газ непомітно роз`їдає горло, стравохід, шлунок - призводить до їх захворювання.

Слайд 15

МАЙОНЕЗ Містить величезну кількість жирів і вуглеводів, фарбників, підсолоджувачів, замінників. Майонез повний транс-жирів, які є канцерогенними і до того ж викликають підвищення рівня холестерину. Хвороби: ожиріння,атеросклероз.

Слайд 16

ЧИПСИ Це: 30% жиру + сіль + штучні смакові й ароматичні добавки. Під час виготовлення утворюються канцерогенні речовини, що можуть спричинити хворобу – рак. Небезпечна навіть обгортка. Вміст солі подвоївся – надлишок солі утруднює розвиток кісток. Хвороби: ожиріння, гастрит, рак.

Слайд 17

ЩО ЗА ЗВІРІ ПЕСТИЦИДИ? Пестициди – хімічні речовини, які використовують для боротьби зі шкідниками та захворюваннями рослин. Пестициди –токсичні речовини. Коли накопичуються в організмі, то спричиняють страшні хвороби. Заморські овочі та фрукти обробляють пестицидами ще під час достигання і збирання врожаю. Як їх позбавитися – замочити овочі і фрукти у холодній воді на годину, або ошпарити окропом і помити холодною проточною водою.

Слайд 18

Чому, знаючи про шкоду цих продуктів, ви так наполегливо їх купуєте? Смачні продукти 35% Реклама 20% Додають сил 15% Відчуваю себе “крутим” 15% Красива упаковка 15%

Слайд 19

ДОРОГІ ДРУЗІ! БАЖАЄМО ВАМ МІЦНОГО ЗДОРОВ`Я! СПОДІВАЄМОСЯ, ЩО ВІДТЕПЕР ВИ НЕ НАРАЖАТИМЕТЕ СВОЄ ЗДОРОВ`Я НА НЕБЕЗПЕКУ. БУДЬМО ЗДОРОВЕНЬКІ! Учні 3 класу

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Основи Безпеки Життєдіяльності (ОБЖ)