X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
НЕГАТИВНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ГМО

Завантажити презентацію

НЕГАТИВНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ГМО

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

НЕГАТИВНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ГМО

Слайд 2

ІІ група звичайна соя ІІІ група ізолят білків ГМ-соєвого борошна І група звичайний корм+ ГМ-соєве борошно ІV група звичайний корм

Слайд 3

Понад половини пацюків (51,6%) з першого покоління померло протягом 3 тижнів життя, у контрольній ж групі – менше 10%. Живих в ГМ-групах більш як третина виявились у 1,5-2 рази меншими за розмірами та вагою, ніж пацюки з контрольної групи, вони були слабші й недорозвинені. Коли схрестили самок та самців першого покоління із групи «ГМ-соя», що вижили, то вони не дали потомства. У пацюків, які харчувалися ГМ-соєю, був відсутній інстинкт материнства. У цих тварин також спостерігалась підвищена тривога і виявилося дуже багато агресивних особин.

Слайд 4

В експериментах з бельгійською блакитною коровою застосовувався ген, що відповідав за збільшення м'язової маси. У результаті отримали породу, в якої набагато тонші стегна й вужчий таз, а розміри народжуваних телят набагато більші, ніж у звичайної корови.

Слайд 5

Корови, які жують ніби звичайну, але незвичайно соковиту траву, чи свинки, які їдять модифіковані комбікорми, набирають вагу на очах.

Слайд 6

Використання генетично модифікованих рослин може призвести до таких наслідків: загибелі грунтотвірних мікроорганізмів і безхребетних тварин в результаті залишення на полях фрагментів трангенних рослин , що містять токсини;

Слайд 7

втраті різноманітності генофонду диких співродичів культурних рослин в генетичних центрах їх походження внаслідок перезапилення їх з спорідненими трансгенними рослинами.