X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Органічні сполуки і здоров’я людии

Завантажити презентацію

Органічні сполуки і здоров’я людии

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Органічні сполуки і здоров’я людии Ĉ/ß

Слайд 2

Органiчні сполуки — клас сполук, в склад яких входить Карбон (за винятком карбідів, карбонатної кислоти, карбонатів, оксидів Карбону і ціанідів). Окрім Карбону, вони майже завжди містять Гідроген, досить часто — Оксиген, Нітроген та галогени, рідше Фосфор, Сульфур та інші елементи. В органічних сполуках Карбон завжди виявляє валентність Ĉ/ß

Слайд 3

Наука, що займається вивченням органічних сполук називається органічна хімія. Велика кількість цих сполук, такі як протеїни, жири та вуглеводні, також грають надзвичайно важливу роль у біохімії. Чіткої межі між органічними та неорганічними сполуками не існує.  Основні класи органічних сполук біологічного походження - білки, ліпіди, вуглеводи, нуклеїнові кислоти - містять, крім вуглецю, переважно водень, азот, кисень, сірку і фосфор. Класичні органічні сполуки містять водень, кисень, азот і сірку, незважаючи на те, що складовими елементами, крім вуглецю, можуть бути практично будь-які елементи. Ĉ/ß

Слайд 4

 Термін «органічний» зумовлений історичними причинами і походить з ХІХ століття, коли помилково вважалося, що органічні сполуки можуть утворюватися тільки в живих організмах. Зараз більшість органічних сполук виробляється штучним шляхом.  Історія Ĉ/ß

Слайд 5

Органічна хімія як найтісніше пов'язані з медициною. Дуже багато різноманітних лікарських засобів, якими володіє сьогодні медицина, в переважну більшість органічні сполуки. Ĉ/ß

Слайд 6

При класифікації органічних сполук за основні речовини беруться речовини, що відносяться до класу вуглеводів, тобто сполуки, що складаються тільки з вуглецю і водню. Будова вуглеводів Поряд з білками і жирами вуглеводи відіграють найважливішу роль в обміні речовин і енергії в організмі людини і тварин. Вуглеводи — органічні сполуки з емпіричною формулою Cn(H2O)n, до складу яких входять тільки Вуглець, Кисень та Водень. Ĉ/ß

Слайд 7

Здебільшого вуглеводи є сполуками рослинного походження — це продукти фотосинтезу і таким чином вони є базовою ланкою у трансформації сонячної енергії у хімічну для забезпечення життя на Землі. Поряд з білками і жирами, вуглеводи — важлива складова частина харчування людини і тварин, багато з них використовується як технічна продукція.З хімічної точки зору це є полігідроксикарбонільні сполуки та їхні похідні із загальною формулою СnH2nOn.Низькомолекулярні вуглеводи відомі також як цукри. Ĉ/ß

Слайд 8

Найвідомішими представниками вуглеводів є: целюлоза, к р о х м а л ь , г л ю к о з а , ф р у к т о з а , с а х а р о з а г л ю к о з а целюлоза ф р у к т о з а с а х а р о з а к р о х м а л ь Ĉ/ß

Слайд 9

На сьогоднішній день називають кілька груп вуглеводних продуктів харчування: Продукти з великим вмістом вуглеводів. Друга група — продукти з досить великим вмістом вуглеводів. Третя група — продукти, помірно насичені вуглеводами. Четверта - містить невелику кількість вуглеводів. П’ята група — продукти з дуже незначним вмістом вуглеводів. Ĉ/ß

Слайд 10

Значення вуглеводів Вуглеводи виконують пластичну функцію, тобто беруть участь у побудові кісток, клітин, ферментів. Вони складають 2-3% від ваги. Вуглеводи є основним енергетичним матеріалом. Вуглеводи виконують захисну роль в рослинах.  Ĉ/ß

Слайд 11

Кінець Підготува учень 11-А класу Матеріал використано з: http://uk.wikipedia.org http://www.google.com.ua http://osvita.ua http://referat.parta.ua Ĉ/ß

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Медицина