X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Вишивка

Завантажити презентацію

Вишивка

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Історія вишивки стрічками

Слайд 2

Слайд 3

Щоб почати роботу візьміть стрічку 50 см і засильте її в голку. Підігніть невеличкий хвостик на кінці стрічки і заколіть голку по центру. Притримуючи стрічку однією рукою і підтягуючи іншою, зав’яжіть вузлик. Такий вузлик є пласким і не збільшує товщину вишивки. Щоб закріпити нитку, коли ви закінчили роботу, виведіть її на спід і обережно зробивши петельку проведіть голку між стібками вишивки. Обережно притримуючи стібки, витягніть стрічку і обріжте її. Часом краще закріпляти стрічку стібками ниток муліне.

Слайд 4

Тамбурний шов Протягніть голку зі стрічкою з виворітної сторони на лице і вколіть голку приблизно в те місце, де вона вийшла на лице. Зробіть зі споду прокол на довжину стібка біля верхньої точки петельки, що утворилася. Підтягніть стрічку і новоутворену петельку. Тепер голка перебуває на лицьовому боці у петельці, виколіть її за межі петельки, але якомога ближче до точки її другого виходу на лице, зробіть зі споду прокол і виколіть у другій петельці. Продовжуйте на потрібну довжину.

Слайд 5

Шов «вперед голка» Виведіть голку на лице і зробіть короткий стібок. Такий самий зробіть зі споду виворітньої сторони, вивівши голку на лицьовий бік на відстані довжини першого стібка, зробіть наступний стібок точно такої довжини, як і перший. Якщо виконавши шов, повернутися назад і заповнити усі проміжки – вийде суцільна лінія.

Слайд 6

Шов «петельки з верхньою прикріпкою» Виведіть голку на лицьовий бік і зробіть стібок, обгорнувши голку стрічкою. Трохи натягнувши стрічку, виведіть голку на лице з середини петельки і легким стібком закріпіть її. Тепер знову виведіть голку в основі петельки і зробіть нову таким самим способам. Якщо зробите 5 петельок по колу, отримаєте квітку.

Слайд 7

Слайд 8

Витягнутий стібок із завитком (стрічковий шов) Виведіть голку на лице і підтягніть стрічку, щоб вона акуратно лягла на тканину. Притримайте її великим пальцем. Вибравши необхідну довжину стрічки, застроміть у тому місці по центру голку і виведіть її на спід. Тягніть  стрічку повільно й обережно, поки на кінці стібка не утвориться потрібна заглибинка-завиток. Таким чином формується пелюстка.

Слайд 9

Слайд 10

Квіти за допомогою «зборів по центру» Таким швом зручно робити дрібні троянди. Для цього візьміть 10-15 см стрічки завширшки 7 мм, або дві стрічки різних відтінків – ширшу і вужчу, накладені одна на одну. Виведіть стрічку на лице, а тоді прошийте стрічку ниткою в тон по центру стібками вперед голка. Стягніть нитку, щоб утворилися зборки. Згортайте стрічку по колу і закріпіть форму квітки короткими стібком.

Слайд 11

Слайд 12

Троянда Вишийте основу квітки (зірку з п’яти промінцями) нитками в тон стрічки. Міцно закріпіть нитку зі споду. Тепер візьміть голку зі стрічкою і виведіть її в центрі зірки. Протягніть голку зі стрічкою під першим променем і пропустіть другий. Продовжуйте по черзі пропускати стрічку під і над променями. Не затягуйте стрічку надто туго, тоді троянда виходитиме опуклою. Виконуйте стібки доти, поки стрічка не закриє усю основу. Виведіть стрічку на спід і закріпіть її.

Слайд 13

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура