X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Відомі легенди про річку Ятрань

Завантажити презентацію

Відомі легенди про річку Ятрань

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Там, де Ятрань круто в'ється, З-під каменя б'є вода. Там дівчина воду брала, Чорноброва й молода.

Слайд 3

Було це дуже давно. На нашій території колись жило невеличке поселення. Місцевість була дуже красивою, птахи співали, дерева і квіти просто буяли життям, але була проблема: не було прісної води. І треба було щось робити.

Слайд 4

Слайд 5

Ватажок поселення зібрав людей і повідомив про те, що потрібно копати криницю, інакше всі залишаться без води. Зібрались молоді чоловіки і розпочали копати. Довго вони копали, потомились, а води так і не було. Зневірились люди, засумували.

Слайд 6

Слайд 7

Побачила дівчина, яку звали Ятрань, що всі люди засумували і вирішила допомогти. Коли стемніло, вона взяла лопату і пішла до того місця, де копали чоловіки. Довго копала, а води все не було. Але надії не втрачала на те , що з'явиться вода на цьому місці.

Слайд 8

Слайд 9

Довго прийшлось ще копати дівчині і раптом помітила , що земля почала мокріти. Вона ще кілька раз копнула і вдарив сильний фонтан води. Ятрань хотіла якось вилізти з криниці, але їй це не вдалось. Сильні потоки накрили дівчину своєю водою.

Слайд 10

Слайд 11

Вранці, коли всі прокинулись, побачили, що там, де копали криницю, розлився великий потік води і став річкою. Але згодом помітили, що між ними нема дівчини і зрозуміли, що це вона спасла поселення, щоб не померло без води. Тому вирішили , що річку назвуть на її честь – Ятрань.

Слайд 12

Слайд 13

Вже багато століть тече ця річка, омиває круті береги, а про її появу до цієї пори живе легенда. На честь цієї річки у 1946 році село Псярівку переіменували на Ятранівку.

Слайд 14

Презентацію підготували учні 9 класу Ятранівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Уманського району, Черкаської області.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура