X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ВИДИ ТРАНСПОРТУ Транспортні системи

Завантажити презентацію

ВИДИ ТРАНСПОРТУ Транспортні системи

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ВИДИ ТРАНСПОРТУ Транспортні системи

Слайд 2

Загальна довжина автомобільних, залізничних, водних(без морських), повітряних шляхів становить бл. 30 млн.умовних кілометрів.

Слайд 3

Найбільша густота транспортної мережі сформувалася в Північній Америці, в Європі та Східній Азії (особливо на сході Китаю та в Японії), на півострові Індостан та на півдні і сході Південної Америки.

Слайд 4

ВОДНИЙ ТРАНСПОРТ ВВАЖАЄТЬСЯ НАЙДАВНІШИМ ВИДОМ ТРАНСПОРТУ. ВІН ВИКОРИСТОВУВАВСЯ МАЙЖЕ ВСІМА НАРОДАМИ ЩЕ З ЧАСІВ МЕЗОЛІТУ (БЛИЗЬКО VIII ТИС. ДО Н. Є.). У КОЖНІЙ КЛІМАТИЧНІЙ ЗОНІ ЗАСТОСОВУВАЛИСЯ НА ВОДОЙМАХ НАЙРІЗНОМАНІТНІШІ ТИПИ ПРИСТОСУВАНЬ ДЛЯ ТРАНСПОРТУВАННЯ ЛЮДЕЙ І ВАНТАЖІВ, А ТАКОЖ ДЛЯ РИБАЛЬСТВА.

Слайд 5

МОРСЬКИЙ ТРАНСПОРТ – НАЙБІЛЬШ ЕКОНОМІЧНО ВИГІДНИЙ В МІЖКОНТИНЕНТАЛЬНОМУ СПОЛУЧЕННІ. ВІН ЗАБЕЗПЕЧУЄ 4/5 ОБСЯГУ РОБОТИ ТРАНСПОРТУ СВІТУ ЗА ВАНТАЖООБІГОМ.

Слайд 6

ОСНОВНА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ МОРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ – ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВЕЛИКИХ ПАРТІЙ ВАНТАЖУ, ЗОКРЕМА, НАСИПНИХ І НАЛИВНИХ (НАПРИКЛАД, НАФТА, БУД. МАТЕРІАЛИ), ВАНТАЖІВ, ЩО Є НЕБЕЗПЕЧНИМИ ЧИ ЯДОВИТИМИ.

Слайд 7

Танкер – найчастіше використовується для транспортування нафти. Здатен перевозити 150-250 т.

Слайд 8

РІЧКОВИЙ ТРАНСПОРТ – ТРАНСПОРТ, ЯКИЙ ЗДІЙСНЮЄ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ І ПАСАЖИРІВ НА СУДНАХ ЯК ПРИРОДНИМИ (РІЧКИ, ОЗЕРА) ТАК І ШТУЧНИМИ ВОДОЙМАМИ (КАНАЛИ, ВОДОСХОВИЩА). ГОЛОВНА ПЕРЕВАГА – НИЗЬКА СОБІВАРТІСТЬ, НЕДОЛІКИ – НИЗЬКА ШВИДКІСТЬ І СЕЗОННІСТЬ.

Слайд 9

Трубопровідний транспорт Розташування трас трубопроводів значно відрізняється від напрямків залізничних і автомобільних шляхів. Воно менше залежить від рельєфу місцевості, що дозволяє прокладати їх найкоротшим шляхом. Трубопровід може функціонувати за будь-яких кліматичних умов. Втрати при транспортуванні мінімальні.

Слайд 10

ГУЖОВИЙ ТРАНСПОРТ (ВІД ГУЖ – ШКІРЯНА ПЕТЛЯ, ЯКА ЗА ДОПОМОГОЮ ДУЖКИ КРІПИТЬ ОГЛОБЛІ ДО УПРЯЖІ) – ВИД ТРАНСПОРТУ, В ЯКОМУ ДЛЯ ПЕРЕМІЩЕННЯ ВАНТАЖІВ І ПАСАЖИРІВ ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ ТЯГЛОВА СИЛА ТВАРИН.

Слайд 11

РОЗРІЗНЯЮТЬ КОЛІСНИЙ І САННИЙ ГУЖОВИЙ ТРАНСПОРТ

Слайд 12

СУХОПУТНІЙ ТРАНСПОРТ

Слайд 13

ЗАЛІЗНИЧНИЙ ТРАНСПОРТ

Слайд 14

ПОВІТРЯНИЙ ТРАНСПОРТ

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура