X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Види Кінематографу"

Завантажити презентацію

"Види Кінематографу"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Кінематограф (від грец. κινεματος — рух та грец. γραφο — писати, зображати) — це галузь культури та економіки, що об'єднує всі види професійної діяльності, пов'язаної з виробництвом, розповсюдженням, зберіганням та демонструванням фільмів, а також навчально-наукову роботу.

Слайд 3

Агітфільм - короткометражний художній чи документальний фільм публіцистичного характеру, що використовується з метою політичної агітації. Було 80 агітфільмів. Серед них в Україні - "Червона зірка" (1919, оператор Є. Капітта), "Все для фронту" (1920, режисер М. Вернер); у Росії - "На червоному фронті" (1920, режисер Л. Кулешов), "Серп і молот" (1921, режисер В. Гардін).

Слайд 4

ВЕСТЕРН —  жанр американського кіно, що набув широкого поширення; присвячений, як правило, героїзації перших поселенців Заходу. Достоїнствами вестерну є гострота сюжету, цікавість і динамізм дії. Вести звіт можна з 1903 року - «Велике пограбування поїзда». Це був німий фільм режисера Е. С. Портера з Бронко Біллі Андерсоном у головній ролі. Популярність фільму дала можливість Андерсону стати першим ковбоєм-кінозіркою і знятися в декількох сотнях короткометражних вестернів.

Слайд 5

ДОКУМЕНТАЛЬНЕ КІНО (хронікально, монтажне і пр.) - вид кіномистецтва, як правило, грунтується на зйомках справжніх життєвих фактів і явищ. Термін «документальний» (англ. documentary) стосовно до такого жанру кіно був вперше запропонований Джоном Грірсон в 1920-х роках. Перші документальні зйомки були зроблені ще при зародженні кінематографа. Темою для документальних фільмів найчастіше стають цікаві події, культурні явища, наукові факти й гіпотези, а також знамениті персони й співтовариства.

Слайд 6

ІСТОРИЧНИЙ ХУДОЖНІЙ ФІЛЬМ - жанр кіномистецтва; кінотвір, в якому в ігровій формі відтворюються історичні події. Розрізняють історико-біографічні фільми про реальних історичних діячів, що ілюструють їх життєвий шлях («Спартак», «Олександр Невський)», і історико-пригодницькі фільми про вигаданих персонажів минулих років, найчастіше з гостросюжетної інтригою («Граф Монте-Крісто», фільми про Індіану Джонса). Історичні фільми нерідко є екранізаціями історичних романів.

Слайд 7

Кіножурнал - вид кінохроніки, що містить коротку інформацію про життя країни, внутрішні та міжнародні політичних події і др. Кіножурнал складається з окремих епізодів, які прийнято називати сюжетами. «Єралаш» - дитячий гумористичний кіножурнал. Виходить з 1975 року.

Слайд 8

Кінокомедії - жанр кіномистецтва, головною особливістю якого є зображення характерів, конфліктів і ситуацій, що викликають сміх глядачів. До цього жанру кіномистецтва відносяться фільми, які ставлять за мету розсмішити глядача, викликати посмішку, поліпшити настрій. Кінокомедія з'явилася майже одночасно з виникненням кінематографу. Перші комедійні фільми були німі, але попри це вони користувалися великою популярністю у глядачів навіть після появи звуку. Самим відомим коміком з епохи німого кіно був Чарлі Чаплін.

Слайд 9

Кіномюзикл - жанр, який поєднує в собі ознаки музичного і драматичного твору (наприклад, оперета), іноді оперу або балет. Актори фільму не тільки беруть участь у діалогах, але й виконують пісні, зміст яких доповнює сюжет. Першим в історії музичним фільмом був фільм «Співак джазу» («The Jazz Singer», 1927); в Європі - «Під дахами Парижа» (1930) Рене Клера.

Слайд 10

Мультиплікаційного кіно - вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом зйомки послідовних фаз руху мальованих (графічна мультиплікація) або об'ємних (об'ємна мультиплікація) об'єктів. Розвивається в різних жанрах. Улюблений жанр мультиплікації - казка. Історія мультиплікації починається 20 липня 1877 у Франції, коли інженер-самоучка Еміль Рейно створив і представив публіці перший праксиноскоп.

Слайд 11

Науково-фантастичне кіно - вид кіномистецтва; основний прийом - уявний експеримент, показ можливостей і небезпек наукового прогресу, постановка перед глядачами найважливіших проблем сучасного світу (моральних, філософських, соціальних). Примушує задуматися про майбутнє людської цивілізації.

Слайд 12

Пригодницький фільм (трилер) - фільм пригодницького жанру, для якого характерна гостра, напружена фабула, заснована на пригоді, тобто подію несподіваному, порушує звичний хід подій, заключающем в собі потенційну небезпеку і спонукає героя до дії. На відміну від бойовика, у пригодницьких фільмах акцент зміщений з грубого насильства на кмітливість персонажів, уміння перехитрити, обдурити лиходія. У пригодницьких фільмах героям належить оригінально виплутатися зі складних ситуацій.

Слайд 13

Стереокіно - вид кінематографа, технічні засоби якого (окуляри та ін) дозволяють створювати у глядача ілюзію об'ємності зображуваних на екрані об'єктів. Стереокінематограф - демонстраційна система, що імітує наявність третього виміру, або викликає у глядача ілюзію глибини. В основі лежить феномен бінокулярного зору людини.

Слайд 14

ПАНОРАМНІ КІНО - вид кінематографа, В якому фільм зазвичай знімають одночасно на три кіноплівки, причому на кожній виходить третину зображення об'єкта; проектування здійснюється трьома проекторами на сильніше прогнути екран великих розмірів. Невелика кількість фільмів, знятих панорамними технологіями, як у нас, так і за кордоном, найчастіше передруковувалися на широкі формати кіноплівки для демонстрації в звичайних кінотеатрах.

Слайд 15

ХУДОЖНЄ (ІГРОВЕ) КІНО - вид кіномистецтва, що включає фільми епічного, ліричного і драматичного жанрів. Зображує дійсність в образах, створених з'єднаними зусиллями сценариста режисера, оператора, актора.

Слайд 16

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура