X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Видатні актори й режисери українського театру хх століття"

Завантажити презентацію

"Видатні актори й режисери українського театру хх століття"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

“ Видатні актори й режисери українського театру хх століття ” Підготувала Чистенко Яна

Слайд 2

Новітня історія українського театру починається з інноваційних пошуків, які гідно й послідовно поєднувались із традиціями, закладеними корифеями українського театрального мистецтва.

Слайд 3

Серед молодого покоління театральних діячів-реформаторів особливе місце посідав Лесь Степанович Курбас, який увійшов в історію як театральний реформатор, режисер, актор, драматург, педагог, народний артист України.

Слайд 4

З кінця 1930-х до кінця 1950-х рр. український театр переживає важкі часи. Це зумовлено трагічними подіями української історії — репресіями, роз'єднаністю українських земель, гітлерівською навалою. Проте і в тяжкі часи боротьби з фашистськими окупантами в тилу продовжували творчу діяльність 42 театральних колективи.

Слайд 5

Після перемоги також продовжували діяти ідеологічні обмеження у радянській культурі, стримуючи національно-культурний розвиток. Уважається, що український театр 1930-х — початку 1960-х рр. — це насамперед театр визначних акторів. Таких, як…

Слайд 6

Амвросій Бучма Наталія Ужвій Данило Антонович

Слайд 7

Валентина Чистякова Мар'ян Крушельницький Надія Титаренко

Слайд 8

Іван Мар'яненко Гнат Юра Олександр Сердюк

Слайд 9

Більшість із них працювали в Київському театрі ім. І. Франка, Харківському театрі ім. Т. Г. Шевченка, були або учнями, або сподвижниками Л. Курбаса, а створені ними образи мали глибокий гуманістичний зміст. Сьогодні в Україні працюють драматичні, музичні та лялькові театри. Серед них: Академічний драматичний театр ім. Івана Франка (Указом Президента України театру надано статус Національного.

Слайд 10

Поряд із драматичними театрами, в Україні працюють театри музичного спрямування: оперні (у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку), музичної комедії (у Харкові та Одесі, а також театр оперети в Києві), дитячий музичний театр у Києві. Багатовікові традиції в Україні має театр ляльок, який за радянських часів традиційно вважався дитячим. Але й він зазнав певних змін. Ляльковий театр став уже не «казковим» дитячим театром, а звернувся до «дорослої» проблематики. Нині в Україні функціонують близько ЗО державних, комунальних та декілька приватних лялькових театрів.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура