X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Районні шкільні фестивалі юних поетів та виконавців художнього слова

Завантажити презентацію

Районні шкільні фестивалі юних поетів та виконавців художнього слова

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Матеріал упорядкувала вчитель української мови та літератури ЗОШ № 1 Білоцерківська Н.О.

Слайд 2

Сватівщина має давні поетичні традиції. Продовжуючи їх, на зміну відомим письменникам, що вже пішли з життя, приходять молоді й навіть зовсім юні майстри красного письменства. Вони вносять новий струмінь у творчу майстерню сватівчан, шукають нових шляхів вираження своїх почуттів, намагаються “поетично осмислити навколишній світ, доторкнутися душею і серцем до високого мистецтва”. Виявити юні таланти допомагають поетичні конкурси та фестивалі, проведення яких стало традиційним у Сватівському районі. Почалося все у 1998 р. У травні 1998 р. у Сватовому був проведений перший дитячий фестиваль поезії, присвячений пам'яті Миколи Уманця. Він проводився у двох номінаціях: виконання творів М. Уманця (художнє читання) та виконання власних віршів. З великим інтересом взяли участь у цьому фестивалі школярі з усього району (20 учасників). Кращими в художньому читанні стали Ганна Парфьонова (Містківська НСШ), Ганна Павлова (Стельмахівська НСШ), Світлана Федулкіна (Стельмахівська НСШ). Серед виконавців власних віршів перемогли Андрій Крюков (СШ № 2), Марина Турчанікова (Мілуватська СШ), Настя Солом’янікова (Оборотнівська СШ). Переможці були нагороджені грошовими преміями.

Слайд 3

А вже в жовтні 1998 року був проведений другий поетичний фестиваль, котрий пройшов на районній сцені ЦКіД “Сватова Лучка” і носив назву “Проби пера”. Участь у ньому взяло вже 40 юних поетів. За матеріалами цих двох конкурсів була випущена збірка юних авторів з промовистою назвою “Передчуття весни”.

Слайд 4

З кожним роком поетичні конкурси-фестивалі залучали до себе все більшу кількість юних дарувань. 1999 року відбувся фестиваль “Слобожанщина – любов моя”. Під таким же гаслом пройшов конкурс у 2000 році. Його учасниками стали 78 учнів. Серед них було визначено 28 кращих, які потім взяли участь у заключному святі фестивалю на сцені ЦКіД “Сватова Лучка”. 2000 року був проведений поетично-пісенний фестиваль “Межа тисячоліть”. Результатом конкурсів стала збірка віршів школярів Сватівщини “Межа тисячоліть”.

Слайд 5

2001 рік відзначився проведенням конкурсу “Не у минуле, а в майбутнє до тебе я, Тарасе, йду”. І знову (уже вп’яте) залунали поетичні твори юних сватівчан у січні (6 січня) 2002 року на фестивалі “В долонях слова молодого до серця Україну піднесу”. Серед переможців поетичного конкурсу були імена вже досить відомі в мистецькому просторі Сватівщини: Почтарьова Катерина (СШ № 6), Тарануха Єлизавета (ПШ № 7), Хмеленко Юлія (Петрівська СШ), виявилися також і нові поетичні обдарування: Проскуріна Марина (Маньківська НСШ), Молчанова Олена (Оборотнівська СШ), Ціпко Людмила (Кузьомівська СШ), Лук’яненко Євген (Круглівська СШ). Твори учасників конкурсу увійшли до збірки “В долонях слова молодого до серця Україну піднесу”.

Слайд 6

Уманський фестиваль дитячої поезії, проведений у 2003 році, став епохальним для молоді, якій випало бути свідком та учасником відкриття бюсту М.П. Уманцю. Поезії найяскравіших учасників увійшли до збірки “Уманський фестиваль юних поетів та виконавців художнього слова”.

Слайд 7

фото

Слайд 8

Протягом наступних років поетичні фестивалі проводилися щорічно. Результати висвітлювалися на сторінках місцевої преси.

Слайд 9

2009 рік ознаменований двома поетичними конкурсами: традиційним Уманським фестивалем юних поетів та Свистунівським фестивалем поезії Т.Г. Шевченка. Свистунівський фестиваль – новий поетичний фестиваль, започаткований на Сватівщині. Відбувся він 22 травня, у 148 роковину перепоховання праху Великого Кобзаря в Україні на Чернечій горі і присвячений 195 річниці з дня народження поета. Проведено конкурс у селі Свистунівка біля єдиного в нашому районі пам'ятника Т.Г. Шевченку. Організатором виступило Сватівське районне об'єднання ВУТ “Просвіта” при підтримці голови райдержадміністрації В.В. Мормуля та голови райради Ю.М. Гавриленка. Учасники фестивалю прибули не лише зі Сватівського району, а й з Троїцького, а також зі Львівщини (м. Стрий). Тому цей фестиваль можна вважати Всеукраїнським. Конкурс проводився у двох номінаціях: поезія Т.Г. Шевченка (мовами народів світу) – 38 учасників, поезії про Україну (в тому числі про Шевченка, малу батьківщину) – 17 учасників. Цей день став справжнім святом для гостей, учасників, жителів села. Членам журі дуже важко було визначити переможців, бо всі виступи конкурсантів вражали артистизмом, високою майстерністю виконання. Після довгого обговорення було названо переможців. У номінації “Поезія Т.Г. Шевченка” І місце посіла Глушко Оксана (м. Стрий), ІІ місце – Підопригора Людмила (Сватівська гімназія), ІІІ місце – Делегей Ксенія (Нижньодуванська ЗОШ). У номінації “Поезії про Шевченка, про Україну …” І місце посів Почтарьов Сергій (Сватівська гімназія), ІІ місце – Сапрунов Валерій (Троїцький район), ІІІ місце – Мохонько Наталія (ЗОШ № 6).

Слайд 10

фото

Слайд 11

фото

Слайд 12

ЗА МАТЕРІАЛАМИ ФЕСТИВАЛЮ ВИПУЩЕНА ЗБІРКА “І- Й СВИСТУНІВСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ПОЕЗІЇ Т.Г. ШЕВЧЕНКА”

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура