X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Прекрасне і потворне

Завантажити презентацію

Прекрасне і потворне

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ПРЕКРАСНЕ І ПОТВОРНЕ

Слайд 2

Краса душі надає чарівності навіть кволому тілу. Потворність душі кладе свій відбиток навіть на найдосконаліше тіло. (Г. Лессінг)

Слайд 3

Прекрасне-це щось неперевершене, грандіозне

Слайд 4

Прекрасне

Слайд 5

образ Квазімодо: Красива душа протиставляється потворному тілу

Слайд 6

Люди звикли судити про людину по її зовнішньому вигляді. Це справжня людська трагедія. Потрібно нищити ці стереотипи вщент! У подальшому не лишати ґрунту для непорозумінь. Слід навчитися розуміти деякі речі з точки зору інших людей, дивитися на них в іншому світлі, змінити ракурс поглядів. А це вже справжнє випробування для декого.

Слайд 7

Оскар Уайльд ,,НАРЦИС“

Слайд 8

ПРЕКРАСНЕ ПОТВОРНЕ

Слайд 9

ГРОТЕСК Гротеск на Чиказькому університеті

Слайд 10

Слайд 11

Доріан Грей закохується у свій портрет Усвідомлення своєї краси За свою молодість Доріан був готовий віддати душу

Слайд 12

Не роби собі кумира і всякої подоби з того, що на небі вгорі, або на землі внизу, і що у воді під землею: не поклоняйся їм і не служи їм). Усвідомлення своєї краси – це вже гординя. Горда і марнославна людина із самої себе (як для себе, так і для інших) робить ідола.

Слайд 13

Висновок1: Все красиве і потворне створює навколо себе людина. Уявіть собі, що все назване нами красиве і вчинки, і зовнішню красу ми відкинули, забрали з нашого життя. Яким би воно тоді було, як би нам тоді жилось із потворним і некрасивим?

Слайд 14

Висновок2: Без краси було б дуже важко жити, бо не було б радості. Уявіть собі, що ви вийшли на двір і побачили: дуже гарно одягнену людину, чудово прибрану чужу територію шкільного двору, скопаний і оброблений чужий квітничок, ділянку, зроблену для вас добру справу… Теж захотілось би зробити щось красиве, добре, стати самим красивішим і кращим.

Слайд 15

Висновок: Краса робить людину кращою. А чи можливо, щоб людина завжди вигляділа красивою, була красивою, ніколи не робила нічого потворного? На жаль, ні. На жаль, люди в своєму житті і помилки допускають, і вчинки їх не завжди красиві. Людина повинна намагатися наблизитись до ідеального А чи сумісна краса з потворним? Чи можуть вони дружити? Ні, бо дружити можуть ті, хто має спільні інтереси, погляди, мету. А красиве і потворне не дружать.

Слайд 16

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура