X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Обереги олімпійського сумління

Завантажити презентацію

Обереги олімпійського сумління

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Іграшки, даровані рідними і близькими в дитинстві, завжди наповнені енергією любові та добра - вони створюють у кімнаті неповторні ауру та затишок, стають своєрідними земними покровителями розпочатого життя та, потьмянілі від часу, спричиняють ностальгічні самозаглиблення на його схилі. Подібну свою «державу» творять і талісмани олімпійські.

Слайд 3

У олімпійських талісманів були різні долі Талісмани головних спортивних змагань чотириріччя з’явилися порівняно недавно. Кожне місто, де проходять Олімпійські ігри, прагне обрати олімпійський символ – емблему та талісман, які б розповідали про його культуру, традиції. Переважно обирають звірятко, яке символізує національні риси та особливості країни.

Слайд 4

Більше 40 років тому назад стало очевидним, що Олімпійським іграм потрібні свої талісмани, які не тільки служитимуть сувенірами для туристів, передаватимуть колорит тієї чи іншої країни, а й будуть входити в історію разом із самими Олімпійськими іграми.

Слайд 5

Роком народження Олімпійських талісманів можна сміливо називати 1968 рік. На ХІХ літніх Олімпійських іграх в Мехіко з’явився “Червоний ягуар”, а на Х зимових Олімпійських іграх у Греноблі ввесь світ споглядав « Лижника Шюсса ».

Слайд 6

Образ, який відображав особливості культури Мехіко символізував цінності олімпійського руху. Це був фантастичний червоний ягуар, скульптурне зображення якого вважалося священним серед мексиканських предків з племені Майя. Знаючи про неабияку забобонність усіх представників Латинської Америки, можна було сподіватися на неабиякий комерційний успіх їх містифікованого ідола, однак популярність ягуара у США та Європі була такою низькою, що під час закриття Ігор організатори навіть не наважилися публічно його демонструвати. ХІХ Олімпіада Мехіко(Мексика), 1968 рік

Слайд 7

Лижник Шюсс з червоно-білою головою та Олімпійськими кільцями на лобі. На емблемі Ігор намальована сніжинка, що розташована поміж 3 троянд (символ міста Гренобль), а також на емблемізображено 5 Олімпійських кілець. X Зимові Олімпійські ігри Гренобль (Франція) 1968 рік Вигнуте тіло синього кольору плавно переходить у з’єднані між собою лижі.

Слайд 8

кумедна такса Валді Справжня життєрадісна і розфарбована собака настільки сподобалася іноземним туристам, що питань про доцільність використання такого супровідного атрибуту змагань відтоді вже не виникало. ХХ Олімпійські ігри 1972 рік, Мюнхен (Німеччина)

Слайд 9

Талісман представляє собою сніговика, символізуючого простий і скромний характер ігор Білий вертикально встановленный прямокутник символізує букву "I« (початкова буква назви міста) В правій частині на задньому фоні-кольорові гірські вершини, символізуючі горы. ІХ зимова Олімпіада Інсбрук (Австрія), 1976 рік

Слайд 10

Символ бобер "Amik«. Самою популярною мовою серед американських індійців в Канаді є алгонкінська. "Amik" у перекладі з їхньої мови - “бобер”. Бобер славиться терпінням і трудолюбством, тому і вибраний символом Олимпійських ігор. Більш того, бобер відіграв важливу роль у розвитку Канади. ХІ Олімпіада 1976 рік Монреаль (Канада) На эмблемі зображені Олімпійські кільця, установлені на олімпійський подіум, який також являеться графічною інтерпретацією букви М, першої букви у назві міста Монреаль.

Слайд 11

ХІІІ зимова ОлімпіадаЛейк-Плесід (США), 1980 рік Талісманом Олімпіади став єнот Рони. Розмальовка його мордочки нагадує захисні окуляри і шапку, які носять спортсмени, що займаються зимовими видами спорту. Шеврони з правої сторони емблеми символізують гори навкруги Олімпійського селища і місця проведення Олімпійських ігор. Колони нагадують про ігри, а зубці зверху колони переходять в олімпійські кільця.

Слайд 12

П’ять Олімпійських кілець заключені у фігуру форми піраміди, на верхівці якої розміщена п’ятикутна зірка, що нагадує кремлівський прапор. Московський Міша (Михайло Потапович Топтигін) ХІІ Олімпійські ігри Москва (СРСР) 1980 рік

Слайд 13

ХІV зимова Олімпіада Сараєво (Югославія), 1984 рік Эмблема стилізована під сніжинку, на вершині якої Олімпійські кільця. А ще вона нагадує візерунок традиційної югославської вишивки. Вовченя "Вучко" – сильний і хоробрий вовчище. Цей вовк одночасно серйозний і веселий, а також він дуже щасливий, адже символізує людське бажання подружитися з тваринами і перетворити злих вовків у добрих Вучко.

Слайд 14

ХІІІ Олімпійські ігри Лос-Анджелес(США), 1984 рік Зірка є символом самих високих стремлінь людства, а горизонтальні лінії символізують швидкість. Орлятко "Сем" став символом Олімпійських ігор в Лос-Анджелесе. Його вибрали у якості символа тому, що імпровізований лисий орел є національним символом США. Співробітники студії Уолт Дісней вибрали саме цього орла, щоб привернути до олімпіади дітей.

Слайд 15

ХV зимова Олімпіада Калгарі (Канада), 1988 рік "Хоуді і Хайді" - полярні ведмеді, нерозлучні брат із сестрою. Їх імена висловлюють почуття братерства і гостинності. "Хайді" – походить від слова "hi" ("привіт"), а "Хоуді" у перекладі із західно-американського сленга також - "привіт". Ці два талісмана являються втіленям теплої канадської гостинності. Емблема стилізована під сніжинку з Олімпійськими кільцями зверху. Емблема також нагадує кленовий лист, який є державною емблемою Канади.

Слайд 16

На эмблемі Сеула зображено візерунок samtaeguk. Samtaeguk – традиційний візерунок, яким характеризується Корея. Талісман - дружелюбне тигреня Ходори, герой багатьох корейських легенд. ХІV Олімпійські ігри Сеул (Південна корея), 1988 рік

Слайд 17

На емблемі зображено Олімпійський вогонь розфарбований кольорами регіону. Гірський ельф Маджик –це напівлюдина, а напів- божество. Талісман, названий "Magique", втілює в собі концепцію мрії і думки за рахунок своєї незвичайної форми у вигляді зірки. ХVІ зимові Олімпійські ігри Альбервіль (Франція), 1992р.

Слайд 18

Талісман Олімпійських ігор – песик Кобі "Cobi" ХV Олімпійські ігри Барселона (Іспанія), 1992 рік На офіційній емблемі зображена фігура людини, що перестрибує бар’ер, яким являються 5 Олімпійських кілець.

Слайд 19

На емблемі зображено полярне сіяння. (північні вогні), п’ять олімпійських кілець сніжинки і підпис "Лілехаммер - 94". Полярне сіяння - природний феномен, Норвегії із-за її північного місцерозташування. Це явище асоціюється із міццю, високою напругою. ХVІІ зимові Олімпійські ігри Лілехаммер (Норвегія), 1994 рік Хлопчик і дівчинка Хокон и Крістін із народних норвежських казок в традиційних національних костюмах – стали талісманом ігор

Слайд 20

ХVІ Олімпійські ігри Атланта (США), 1996 рік Основа емблеми - факел, зроблений із п’яти Олімпійських кілець і цифри 100. Емблема присвячена 100-річчю Олімпійських ігор. Полум’я факела поступово переходить у зірку, символізуючу потяг кожного спортсмена до досконалості. Золотий колір емблеми є втіленням золотих медалей, зеленый - колір лавровых вінків, які одягали переможці у давні часи. Талісман – комп’ютерний персонаж Іззі

Слайд 21

"Snowlets" Суккі, Ноккі, Леккі і Цуккі (Sukki, Nokki, Lekki and Tsukki) - чотири сови, які мають репутацію мудрих птахів. Слово "Snowlets" складається із "snow" (сніг) та "let's" (давайте). Ігри проводяться 1раз у чотири роки, тому талісман складається із 4 сов. ХVІІІ зимові Олімпійські ігри Нагано (Японія), 1998 рік Емблема представляє собою квітку, на пелюстках якої зображено спортсменів-представників того чи іншого виду спорту. Емблема також схожа на сніжинку, символізуючу Зимові Олімпійські ігри. А ще емблема нагадує гірську квітку, акцентуючи увагу на дбайливому ставлені доприроди та охороні навколишнього середовища. Динамічний характер яскравої картини створює атмосферу ентузіазму.

Слайд 22

ХVІІ Олімпійські ігри Сідней (Австралія) 2000 рік На емблемі намальована фігура спортсмена. Зображення бумеранга, а також сонця і скал, злитих у одне, а червоний фон викликає в нашій уяві істино австралійський ланшафт та її корінних жителів.

Слайд 23

Емблема стилізована під сніжинку, розфарбовану у яскраві кольори – жовтий, помаранчевий та синій. Ці кольори притаманні кольорам штату Юта. Тема, закладена у емблему, вміщує в собі 3 компоненти: контрастність, культура і мужність. ХІХ зимові Олімпійські ігри Солт-Лейк-Сіті (США), 2002 рік Метою талісманів ігор є відображення Олімпійського девізу "Citius, Altius Fortius" (Швидше, вище, сильніше). Вибрано 3 звірка в якості талісманів: снігохідний білосніжний заєць «Поудер» (швидше), мідний койот «Копер»(вище) та чорний ведмідь «Коуол»(сильніше).

Слайд 24

Фівос и Афіна (Phevos, Athena) - брат і сестра – являються офіційними талісманами в Афінах. Їх створення є аналогом давньогрецької ляльки, а імена пов’язані з Давньою Грецією, та все ж ці брат і сестра - діти сучасної цивілізації. Оливкова гілка, аточніше оливковий вінок. Емблема посилається на давні Олімпійські ігри, на яких оливковий вінок служив офиційною нагородою для переможців. Крім того, маслина була священним деревом Афін. Колір емблеми відображає відтінки білого і синього, характерні для грецької місцевості. ХХVІІ Олімпійські ігри Афіни (Греція) 2004 рік

Слайд 25

Неве (Neve): вона - ніжна, добра і элегантна сніжка; Гліц (Gliz): він живий, ігривий кусочок льоду. Ці два символічні персонажі доповнюють один одного і втілюють зимові види спорту. Вони є символами молодого покоління, повного життєвої енергії та ентузіазму. ХХ зимові Олімпійські ігри Турін (Італія), 2006 рік На емблемі зображено силует “Моле-Антонелліни”, який плавно переходить у зображення гори, оточеної кришталиками льоду,які переплітаються між собою і утворюють сітку: сітку нових технологій і вічної Олімпійської єдності.

Слайд 26

ХІХ Олімпійські ігри Пекін (Китай) 2008 рік Ляльки щастя Ф’юва (риба, панда, вогонь, антилопа, ластівка)

Слайд 27

На емблемі «Іланаак», що у перекладі «товариш». «Іланаак» зібраний із п’яти камінців «олімпійських» кольорів. Зелений та синій кольори символізують прибережні ліси, гірські рельєфи та остриви, червоний – кленовий лист, зображений на національному прапорі, а золотий – схід сонця. Кожен камінь є невід’ємною частинкою загальної конструкції – це символізує силу, цілеспрямованість, єдність всіх учасників. ХІ зимові Олімпійські ігри Ванкувер (Канада), 2010 рік Талісманами виступають три звірка: Міга (англ. Miga) – придуманий морський ведмідь. Куатчі (англ. Quatchi) – бігфут, виходець із канадських лісів, який мріє стати хокейним гравцем. Сумі (англ. Sumi) – «дух тварин». У ньому поєднуються різні представники фауни канадського тихоокеанського узбережжя.

Слайд 28

Історія Олімпійських ігор налічує проведення 29 Олімпіад і 21 зимових Олімпійських ігор. У сучасному світі Олімпійські ігри такі популярні тому, що грунтуються на комплексі ідеалів та принципів.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура