X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Музей Т. Г. Шевченка в Каневі

Завантажити презентацію

Музей Т. Г. Шевченка в Каневі

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Музей Т.Г.Шевченка в Каневі

Слайд 2

Для мільйонів людей усього світу місто Канів назавжди поєдналося з ім'ям великого сина українського народу Тараса Шевченка, місцем його вічного спочинку - Чернечою горою.

Слайд 3

З того часу, як було виконано заповітну волю Тараса Шевченка поховати його на Вкраїні милій, Чернеча гора, перейменована на Т арасову, стала Св ятинею для всіх поколінь українців, одним із національних центрів єднання українців навколо ідеї створення Української Соборної Держави. Люди, які йдуть на Чернечу гору в Каневі з часу навічного повернення Кобзаря в Україну, плекають у собі чуття національної приналежності до української родини, а об'єднує їх у цьому Тарас Шевченко.

Слайд 4

386 сходів на Чернечу гору

Слайд 5

Слайд 6

Слайд 7

1884 року за народні кошти на Чернечій (Тарасовій) горі було збудовано хату для хранителя могили - «Тарасову світлицю» - перший народний музей Кобзаря, і встановлено монументальний чавунний пам'ятник-хрест, який вінчав Шевченкову усипальницю до 1923 року.

Слайд 8

Тарасова світлиця

Слайд 9

Іван Олексійович Ядловський ( 1846- 1933) майже півстоліття вірно охороняв Шевченкову могилу. Ще підлітком йому пощастило зустріти тут Шевченка. Пізніше він брав у похованні поета на Чернечій горі. А потім, коли троюрідний брат Тараса Шевченка Варфоломій Григорович Шевченко запропонував Івану Олексійовичу стати доглядачем Кобзаревої могили, він відразу погодився.

Слайд 10

Слайд 11

Слайд 12

Слайд 13

Сучасного вигляду Шевченківський меморіал набув влітку 1939 року із встановленням на могилі Кобзаря бронзового пам'ятника (скульптор М.Манізер, архітектор Є.Левінсон) і спорудженням літературно-меморіального музею (архітектори В.Кричевський, і П.Костирко). Музейний ансамбль органічно доповнив гранітний комплекс сходження (1977 р.) і відтворена 1991 року «Тарасова світлиця» - перший народний музей Тараса Шевченка.

Слайд 14

Слайд 15

Слайд 16

Слайд 17

Слайд 18

Слайд 19

Слайд 20

Слайд 21

Слайд 22

Слайд 23

Слайд 24

Слайд 25

Слайд 26

Слайд 27

Слайд 28

Слайд 29

Слайд 30

Слайд 31

Виконала Гаврилюк Вікторія Михайлівна СЗШ№294 Деснянського р-ну м.Києва

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура