X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Мультфільми

Завантажити презентацію

Мультфільми

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Мультиплікація, анімація,  мультиплікаційне кіно, анімаційне кіно — вид кіномистецтва, твори якого створюються методом покадрової зйомки послідовних фаз руху мальованих (графічна абомальована мультиплікація) або об'ємних (об'ємна або лялькова мультиплікація) кіно.

Слайд 2

Мультфільми (кінцевий продукт мультиплікації) створюються шляхом або покадрової зйомки (покроково вручну пересуваються нерухомі об'єкти), або промальовуванням (на целулоїд, папері або в комп'ютері) фаз рухів об'єктів , з подальшим їх поєднанням в єдиний відеоряд.

Слайд 3

Історія мультиплікації починається 20 липня 1877 у у Франції, коли інженер-самоучка Еміль Рейно створив і представив публіці першийпраксиноскоп. 28 жовтня 1892 а Еміль Рейно демонструє в паризькому Музеї Гревен Перші графічні стрічку за допомогою апаратів «оптичний театр», що діють інакше, ніж кінопроектор - до винаходу кінематографа. Перші мультфільми представляли собою мальовані і розфарбовані від руки пантоміми тривалістю аж до п'ятнадцяти хвилин. Вже тоді могло застосовуватися звуковий супровід, синхронізоване з зображенням. Рейно створив також мультфільми, в яких поряд з малюнками застосовувалися фотографії. Надалі внесок у розвиток мультиплікації вносили інші мультиплікатори, створюючи картини в різних жанрах і техніках.

Слайд 4

Слайд 5

Вплив мультфільмів на дітей Що ж зараз показують дітям і яку ідею переслідують мультиплікатори? По-перше, мультфільм давно перестав бути цінністю мистецтва. Якщо в радянські часи намагалися звертати увагу на цензуру і вкладали у кожний мультфільм якусь повчальну або пізнавальну ідею, то зараз мультфільм більше схожий на серіал для дітей, хоча при перегляді кількох таких серій навіть доросла людина буде здивована тематикою. Не дивно, що колосальний вплив мультфільмів на дітей відбувається через відвертий підход до багатьох тем, які діти не наважуються обговорювати з дорослими. А ось «добрий» телевізор швидко вирішує цю проблему.

Слайд 6

Що ж робити?  Як припинити цей нездоровий вплив мультфільмів на дітей і звільнити ваше чадо з лап диснеївських красунь і чудовиськ? Для початку давайте розберемося, чи всі мультфільми мають виключно негативний вплив. Якщо мультфільми були спочатку розроблені для дітей, значить вони повинні носити насамперед позитивний характер. Є деякі мультфільми, які, незважаючи на давній строк виробництва, дуже подобаються і сучасному поколінню, наприклад:

Слайд 7

Ну, постривай!

Слайд 8

Карлсон

Слайд 9

Чебурашка і крокодил Гена

Слайд 10

Простоквашино

Слайд 11

Бременські музиканти

Слайд 12

Вінні Пух

Слайд 13

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура