X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Модернізм у мистецтві"

Завантажити презентацію

"Модернізм у мистецтві"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Модернізм — сумарний термін, що позначає сукупність літературних напрямів XX століття, яким притаманні формотворчість, експериментаторство, тяжіння до умовних засобів, антиреалістична спрямованість.

Слайд 3

течія у французькому живописі. Характерні риси : підвищена художня виразність; динаміка живопису ; інтенсивністю кольору; спрощенням форми; Меродак-Жанно. «Жовта танцівниця»

Слайд 4

Фовізм – це прославляння чистого кольору (разом з тим це ще й спрощення малюнку). Являється першою революцію живопису ХХ ст.

Слайд 5

Коли на паризькій виставці 1905 були продемонстровані полотна художників -експерементаторів , що залишали у глядача відчуття витікаючої від картин енергії і пристрасті , один з французьких критиків сказав про авторів-" дикі звірі" . Випадкове висловлювання увійшло в історію , закріпившись як назва течії.

Слайд 6

Для фовістів не було принципової проблеми в тому, як саме працювати: з натури або в майстерні. Головним же вони вважали досягнення максимальної енергії фарби. Саме колорит, фарби, колір стали головним об'єктом уваги фовістів. Живопис розумівся ними як видовище, дійовими особами якого є кольори.

Слайд 7

Лідерами напрямку можна назвати Анрі Матісса і Андре Дерена. Також до числа прихильників цього напрямку можна зарахувати таких творців як Альбер Марке, Шарль Камуан, Луї Вальта, Анрі Евенепул, Жан Пюї,Моріс де Вламінк, Анрі Манген, Рауль Дюфі , Отон Фріез.

Слайд 8

Головою цієї течії вважається Матісс, який здійснив повний розрив з оптичним кольором. На його картині жіночий ніс цілком міг бути зеленого кольору, якщо це додавало їй виразності і композиції. Матісс стверджував: "Я малюю не жінок; я малюю картини".

Слайд 9

Анрі Матісс (31 грудня 1869 — 3 листопада 1954) — французький художник, скульптор, графік, майстер декоративного мистецтва, один з найоригінальніших представників образотворчого мистецтва початку 20 століття. Малював портрети, жанрові картини, натюрморти.

Слайд 10

Відкрите вікно (1905, полотно, олія, приватна колекція).

Слайд 11

Радість життя, 1905—1906

Слайд 12

Десерт

Слайд 13

Танок(1909)

Слайд 14

Слайд 15

Андре Дерен (1880 —1954) — французький живописець, графік, театральний декоратор, скульптор, кераміст; яскравий представник фовізму.

Слайд 16

«Околиці Коллюра», 1905

Слайд 17

Темза у Лондонського мосту

Слайд 18

Автопортрет з трубкою (1953)

Слайд 19

Моріс де Вламінк французький живописець і графік, якого вважають родоначальником експріссінізма в середовищі фовістів.

Слайд 20

Слайд 21

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура