X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Майстер та Маргарита" фільм

Завантажити презентацію

"Майстер та Маргарита" фільм

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Як створювалися спецефекти фільму В. Бортко “Майстер і Маргарита”

Слайд 2

Михайло Булгаков

Слайд 3

Великий роман Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» завжди був оповитий якимось містичним ореолом. Багато режисерів намагалися, але так і не змогли оживити цю неймовірну історію на екрані.  Тільки Володимирові Бортку вдалося втілити цей літературний шедевр на екрані й показати глядачам. 

Слайд 4

Довгу історію відтворення кохання Майстра і Маргарити в ефірі пов'язують з присутністю містичних сил. Зокрема, із самим режисером Бортком сталася загадкова історія на Патріарших ставках: незнайомий чоловік, проходячи повз, сказав: «Нічого у вас не вийде» і пішов далі. Після цього Олександр Калягін, якому пропонували роль Берліоза, переніс два інфаркти, і вирішив не випробовувати долю — відмовився від ролі. Проте роботу над проектом не припинили, і вже через дев'ять місяців шедевр був готовий.

Слайд 5

Виконавці головних ролей: Олександр Галибін таАнна Ковальчук

Слайд 6

10 серій, у які режисер Володимир Бортко уклав булгаковський роман, - це 520 хвилин кіновидовища, третя частина якого, а точніше - 164 хвилини, створена на комп'ютері. Над картиною працювали чотири великі комп'ютерні фірми, у цілому команда зі ста чоловік. Це була чи не найскладніша частина виробництва. 

Слайд 7

Дві голови, відділені на екрані від тіла, викликали у творців фільму неабиякий головний біль. Але сперечалися в основному про те, чи треба шокувати глядача неминучим у таких випадках кровопролиттям? Зупинилися на "тактовній" подачі. Голова Берліоза, зроблена художниками-бутафорами при повній подібності з актором Олександром Адабашьяном, лягла на бруківку без несамовитої фізіології. Просто як факт.

Слайд 8

Також комп'ютер дозволив літати Маргариті і її домробітниці Наташі. У Булгакова написано: "Невидима і вільна!" Але як показати на екрані невидимку? Довго шукали рішення, а потім зійшлися на тому, щоб зробити її напівпрозорою. Тобто голову і контури тіла можна бачити, а все інше просвічується. Приблизно протягом півмісяця по кілька годин на день у синьому павільйоні оголена Ганна Ковальчук висіла на тросах, качалася на спеціальних пристосуваннях. 

Слайд 9

Кіт Бегемот у серіалі - це не електронна лялька. У "костюмі" Кота весь знімальний період просидів актор Вано Міранян. Йому 46 років, зріст - сто сантиметрів. Спочатку артист натягував котячу шкіру-комбінезон, а потім надягав собі на собі голову Бегемотову голову, від чого ставав на тридцять сантиметрів вище. Але в кадрі Вано працює за кота лише руками і ногами. За міміку котячої морди, ворушіння вусами, вухами й очима відповідають різні моторчики, якими начинена котяча голова. 

Слайд 10

Сцени Єршалаїму знімалися в Болгарії, де були вибудовані декорації величезного палацу, розкішна біла тераса, на якій сидів Понтій Пілат. Проблеми були з заднім планом. Там замість стародавнього міста проглядалися болгарські будиночки з антенами і сучасними дахами. Щоб місто мало вигляд якомога правдивіший, спеціально їздили до Ізраїлю, де в одному з храмів є докладний і дуже точний макет Єрусалима часів Ісуса. Фахівці його вивчили, сфотографували. У підсумку всі сади, вулички, будиночки в фільмі розташовані так само, як були розташовані в реальності. 

Слайд 11

Сцени Єршалаїму

Слайд 12

Анні Ковальчук нелегко далася робота над образом Маргарити. Наприклад, для зйомок сцени балу її одягнули в корсет вагою 16 кг (у якому вона могла тільки лежати або стояти), залізну корону і металеві туфлі, які немилосердно натирали ноги, залишаючи незагойні рани. Зате, побачивши результат, Анна отримала справжнє задоволення, і зізналася, що роль Маргарити вважає найкращою в своїй акторській кар'єрі. 

Слайд 13

Олег Басілашвілі, запрошений грати Воланда, не вважає свого героя нечистою силою. На думку ветерана кіно і сцени, у романі Булгакова Сатана, скоріше, «великий чиновник певного « відомства звідти», який прилетів на Землю, щоб подивитися, що відбувається в країні, яка відмовилася від Бога». 

Слайд 14

Перша зустріч

Слайд 15

У серіалі беруть участь чимало зірок російського кінематографу, але для режисера їх зірковість значення не має.  — Я вважаю, що ті, які грають, — чудові абсолютно артисти, хороші, дуже відомі актори, — пояснює Володимир Бортко. — Але я їх брав не тому, що вони відомі, а брав, тому що вони відповідають, як мені здається, моєму сприйняттю того чи іншого образу. 

Слайд 16

Режисер фільму Володимир Бортко

Слайд 17

Інші герої фільму

Слайд 18

Роботу виконала учениця 11-Б класу БСШ №12 м. Білої Церкви Воробцова Тетяна

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура