X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Лувр

Завантажити презентацію

Лувр

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Лувр

Слайд 2

Лувр (фр. Musée du Louvre) — один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі.Парижу Музей Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до 19 століття на площі більше 60 000 м2 Музей розташований в палаці Лувру, який був побудований як фортеця в кінці 12 століття при.Філіп II Будівля розширювалась багато разів, сформувавши сучасний палац Лувр. В 1682 році Людовик XIVвибрав Версальський палац в якості своєї резиденції, а Лувр перетворився в місце зберігання королівської колекції, зокрема, з 1692 року, колекції античної скульптури. Під час Французькой революції, Національна асамблея постановила, що Лувр повинен використовуватися як музей, демонструючи культурні шедеври країни. Починаючи з 2008 року, експонати музею розділені на 8 колекцій: Стародавній Схід,Стародавній Єгипет,Старадовня Греція, Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу,Скульптури, Предмети мистецтва,Образотворче мистецтво, Графічне мистецтво. Лувр - найбільш відвідуваний художній музей у світі, в 2009 році його відвідали 8,5 млн. людей. Засновано - 8 листопада 1793

Слайд 3

Початкова історія Лувру Вважають, що колись на цьому місті був військовий табір франків, що намагались захопити стародавне галло — римське місто Лютеція. Перша письмова згадка про Лувр віднайдена в письмовому джерелі за 1204 рік, де сповіщається про Вежу-донжон. Вежу побудували ще за короля Філіпа-Августа у 1190 році. У 1317 році сюди перевезли королівську скарбницю. Стару вежу Лувра зруйнували за наказом короля Франциска І у 1528 році. Франциск першим почав широко колекціонувати витвори мистецтва і запрошувати на службу у Францію митців з Італії і Фландрії. Мистецькі збірки тоді розмістилі не в Луврі, а в замку Фонтенбло, улюбленій резиденції монарха. Майстерні Фонтенбло були справжньою академією по вихованню майстрів і створенню витворів мистецтва доби Відродження і маньєризму. Шедеври школи Фонтенбло пізніше розійшлися світом від Нью-Йорка до Москви як визначні твори 16 століття. Створення королівської резиденції в Луврі розпочали у 1546 році (архітектор П'єр Леско). Квадратний двір палацу створили архітектори Лемерсьє, а наприкінці 17 століття добудував Луї Лево. Лувр ставав конгломератом різностильових споруд від доби відродження до класицизму(східна Колоннада Лувра, архітектор Клод Перро). Будівельні роботи припинилися за короля Луї ХІV, що переніс королівську резиденцію в улюблений Версаль. Приміщення палацу використовують як майстерні і житло художників, лавки ремісників, облаштуали друкарню тощо. Приміщень було стільки, що в Луврі розмістилася Королівська Академія живопису і скульптури. З 1725 року сюди перевели щорічні виставки художників. Від назви Квадратний салон палацу Лувр походить і назва виставок Паризький салон, що отримали світову славу. Проте палац Лувр почав занепадати. У 1750 році його навіть запропонували зруйнувати. Пожвавлення прийшло несподівано в роки французьої революції 1789—1793 рр.

Слайд 4

Відкриття Музей відкрився 10 серпня 1793 року в першу річницю повалення монархії. Публіці надавався вільний доступ три дні на тиждень. Колекція нараховувала 537 картин і 184 предметів мистецтва. Три чверті з них були отримані з королівської колекції, решту конфіскували в емігрантів та церкви. Для збільшення і упорядкування колекції, Французька Республіка виділяла 100 000 ліврів на рік. У 1794 році, французька революційна армія почала збирати предмети мистецтва з різних країн Європи. Музей поповнився такими шедеврами як Лаокоон та його сини і Аполлон Бельведерський. На початковому етапі робота музею була погано організована, художники жили в приміщеннях музею, картини без бирок висіли "одна поруч з іншою від підлоги до стелі". Саме приміщення було закрито в травні 1796 через поганий технічний стан. Музей знову відкрився 14 липня 1801 року, колекції були розташовані в хронологічному порядку, з новим освітленням

Слайд 5

21 століття Лувр містить понад 380 000 експонатів, з яких лише 35 000 виставлені у восьми залах загальною площею більш ніж 60 000 м2. Лувр демонструє скульптуру, твори мистецтва, картини , малюнки та археологічні знахідки. Це найбільш відвідуваний музей у світі, в середньому 15 000 відвідувачів в день, 65 відсотків з яких складають туристи. Лувр став об’єктом підвищеної уваги завдяки книзі американського письменника Дена Брауна "Код да Ві нчі" і знятому в 2006 році однойменному фільмі на основі цієї книги. Музей заробив 2,5 млн. доларів США, надавши право на знімання фільму в своїх галереях.

Слайд 6

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

«Портрет мадемуазель Каролины Ривьер» Портрет мадемуазель Каролины Ривьер (фр. Mademoiselle Caroline Rivière) — картина французского художника эпохи классицизма Жана Огюста Доминика Энгра.

Слайд 11

«Разбитый кувшин» «Разбитый кувшин» картина французского художника Жана Батиста Грёза. Картина была написана в 1771 году и пользовалась популярностью у современников художника. На ней изображена молодая девушка, едва вышедшая из детства. На правой руке у девушки висит разбитый кувшин. Трещина на нём и положение рук девушки расцениваются как намёк на потерю невинности. Картина была конфискована во время революции и в настоящее время находится в 51-м зале на 2-м этаже галереи Сюлли в Лувре.

Слайд 12

«Женщина перед зеркалом» «Женщина перед зеркалом») — картина Тициана, написанная около 1515 года. В настоящее время находится в 7-м зале на 1-м этаже галереи Денон в Лувре. На картине изображена красивая молодая женщина, расчёсывающая волосы перед маленьким зеркальцем, которое держит для неё мужчина. Её спина отражается в другом, выпуклом, зеркале. Картина характерна для творчества Тициана этого периода и является выражением гармоничного тицианского классицизма, доведённого художником до совершенства.

Слайд 13

«Смерть Сарданапала» (фр. La Mort de Sardanapale) — 5-метровая историческая картина французского художника Эжена Делакруа.

Слайд 14

«Плот „Медузы“» (фр. Le Radeau de la Méduse) — картина французского художника Теодора Жерико, одно из самых знаменитых полотен эпохи романтизма.

Слайд 15

Афродита Знаменитая греческая скульптура, статуя богини любви Афродиты считается идеалом женской красоты. Выполнена она из белого мрамора во 2 в. до н.э. Александросом Антиохийским. Богиня придерживает рукой упавшее одеяние. Афродита найдена была в 1820 г. на острове Мелос в Южной Греции простым крестьянином вовремя работы на земле. Из-за конфликта, произошедшего между французами и турками были утрачены руки и база с подписью автора. Однако в 1821 году статуя была приобретена Лувром и по сей день хранится на 1-м этаже галереи Сюлли. Высота ее 2,02 метра, а пропорции тела при росте 164 см 89-69-93

Слайд 16

Микеланджело Мериси да Караваджо – Смерть Девственницы,

Слайд 17

МЕЛЕНДЕС ЛУИС ЭУДЖЕНИО Натюрморт с инжиром.   37 х 49 см. Поступила в Лувр в 1934 г.

Слайд 18

«Мо на Ли за» «Мо на Ли за» картина Леонардо да Винчи, находящаяся в Лувре (Париж, Франция), одно из самых известных произведений живописи в мире которое, как считается, является портретом Лизы Герардини, супруги торговца шёлком из Флоренции Франческо дель Джокондо, написанным около 1503—1505 года.

Слайд 19

Мраморная скульптура древнегреческой богини Ники 2 в. до н.э. была найдена на острове Самотраки на территории святилища кабиров в 1863 году консулом и археологом-любителем Шарлем Шампуазо из Франции. В этом же году была и отправлена во Францию. В данный момент скульптура находится в Лувре на лестнице Дару галереи Денон. Сама статуя сделана из Парийского мрамора, а корабль – из серого лартийского мрамора. Высота ее 3, 28 метра. Правая крыло – это гипсовая реконструкция. Голова и руки не найдены, либо утрачены при раскопках. Богиня Ника

Слайд 20

«Корабль дураков» «Корабль дураков» — одна из наиболее известных картин нидерландского художника Иеронима Босха. Картина была верхней частью створки несохранившегося триптиха, нижним фрагментом которой ныне считается «Аллегория обжорства и сладострастия».

Слайд 21

Підготувала: учениця 9-Г класу Тітор Діана

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура