X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Кіно Сполучених Штатів Америки

Завантажити презентацію

Кіно Сполучених Штатів Америки

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Кіно Сполучених Штатів Америки

Слайд 2

Кінематографічне мистецтво відіграє дуже важливу роль в культурі США . Щорічно кінокомпанії Сполучених Штатів Америки випускають сотні фільмів , що залучають у кінотеатри мільйони глядачів і приносять мільярди доларів. Ще в дев'яностих роках XIX століття знаменитий американський винахідник Томас Едісон продемонстрував свій пристрій для показу рухомого зображення - кінетоскоп . Ну а після появи в 1895 році синематографа братів Люм'єр кіно почало стрімко набирати популярність у публіки.

Слайд 3

Голлівуд, Лос-Анджелес, Каліфорнія. Тут роблять американське кіно

Слайд 4

Чарлі Чаплін - самий, напевно, впізнаваний артист епохи німого кіно У 1910 році кінокомпанія Biograph , одна з провідних у США в той час , вперше знімала фільм в Лос - Анджелесі , Каліфорнія. Режисерові Девіду Гріффіту сподобався своїми мальовничими ландшафтами розташований неподалік від міста. Першим фільмом , знятим у Голлівуді , стала картина " У старій Каліфорнії " .

Слайд 5

Залучені м'яким кліматом Каліфорнії , великою кількістю сонячного світла , що дозволяв знімати фільми під відкритим небом цілий рік, мальовничими та різноманітні пейзажами , а також віддаленістю від Нью - Йорка і Едісона , в Лос -Анджелес кинулися практично всі виробники кінофільмів.

Слайд 6

Мері Пікфорд - знаменита актриса німого кіно , володарка премії "Оскар" Це була ера німого кіно, яке знаменитий кінорежисер Альфред Хічкок називав " найчистішою формою кінематографа " . Німе кіно подарувало світові таких зірок, як Чарльз Спенсер "Чарлі" Чаплін , Мері Пікфорд , Дуглас Фербенкс , Бастер Кітон , Рудольфо Валентино та багатьох інших.

Слайд 7

Все змінилося в середині двадцятих років XX століття. Експерименти в області синхронізації звуку з зображенням велися ще Томасом Едісоном , які намагалися об'єднати два своїх винаходи - фонограф і кінетоскоп . Багато уваги створенню звукового кіно приділяла студія Warner Brothers . У 1926 році брати Уорнер випустили перший повнометражний фільм з синхронізованими звуковими ефектами і музичним саундтреком - "Дон Жуан " .

Слайд 8

6 жовтня 1927 в головному кінотеатрі кіностудії в Нью- Йорку відбулася прем'єра першого кінофільму , в якому глядачі почули акторів. Це був фільм "Співак джазу" , вихід на екрани якого фактично проголосив початок ери звукового кіно.

Слайд 9

А досить скоро , в 1935 році , на екрани вийшов перший кольоровий кінофільм - " Беккі Шарп " .

Слайд 10

Прем'єра першого звукового фільму - "Співак джазу". Нью-Йорк, 1927 рік

Слайд 11

Кінг-Конг на вершині Емпайр Стейт Білдінг. Кадр з фільму 1933 рік Вважається , що з виходом на екрани "Співака джазу " розпочався "Золоте століття" Голлівуду. У наступні тридцять років , до кінця п'ятдесятих , було випущено тисячі фільмів . Чітко визначилися основні жанри склалася система виробництва кінофільмів , з'явилося поняття " кінозірка " .

Слайд 12

Вів'єн Лі і Кларк Гейбл у фільмі "Віднесені вітром" У той же час в період "Золотого століття Голлівуду" стали відомими такі майстри кіно, як Кларк Гейбл, Грета Гарбо, Уолт Дісней, Альфред Хічкок і багато інших. У 1939 році був знятий фільм, який вважається найуспішнішою (в комерційному сенсі) картиною американського кінематографа - "Віднесені вітром".

Слайд 13

У 1937 році Уолт Дісней випустив свій знаменитий мультфільм "Білосніжка і сім гномів", що став найкасовішим фільмом свого часу і що показало, що у мультиплікації є велике майбутнє.

Слайд 14

У 1941 році на екрани вийшов знята Орсоном Уеллсом картина "Громадянин Кейн", який і сьогодні багато кінокритиків називають кращим фільмом всіх часів.

Слайд 15

Альфред Хічкок на знімальному майданчику фільму "Птахи"

Слайд 16

Шістдесяті-сімдесяті роки XX століття відомі в історії американського кінематографа як "Новий Голлівуд". Для періоду "Нового Голлівуду" характерний відхід від сформованих стандартів у кіно, сильний вплив європейського кінематографа, численні художні експерименти.

Слайд 17

У ці десятиліття вперше прозвучали такі знамениті імена, як: Френсіс Коппола Стівен Спілберг

Слайд 18

Мартін Скорсезе Роман Поланскі

Слайд 19

Марлон Брандо в "Апокаліпсис сьогодні" У сімдесятих роках з'являється поняття блокбастера - фільму з великим бюджетом і великими касовими зборами. Серед перших блокбастерів Голівуду називають "Щелепи" і "Зоряні війни".

Слайд 20

На знімальному майданчику "Зоряних воєн". Марк Хемілл - Люк Скайвокер, Джордж Лукас - режисер фільму, Керрі Фішер - принцеса Лея, Харрісон Форд - Хан Соло

Слайд 21

Арнольд Шварценеггер у фільмі "Термінатор 2: Судний день" Сучасний американський кінематограф - це в першу чергу видовищні фільми з бюджетом у десятки і сотні мільйонів доларів. Значною мірою успіх фільму в прокаті залежить від знявшися в ньому "зірок" - відомих акторів, що полюбилися глядачам. Проте існує в США і "незалежне кіно". Як правило,це малобюджетні фільми, зняті маловідомими режисерами.

Слайд 22

Кадр з кінофільму Джеймса Кемерона "Аватар"

Слайд 23

Премія "Оскар" - вища нагорода в кінематографі США

Слайд 24

Дякую за увагу! Виконали: учениці 11-Б класу Бакай Анна, Кравченко Олександра

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура