X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Інтерєр

Завантажити презентацію

Інтерєр

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Історія дизайну інтер’єру

Слайд 2

Історія … У кожної речі, стилю, епохи і взагалі у всіх речей в нашому світі є історія. Історія дизайну інтер’єру не є виключенням. Із словника термінів архітектури (Э.Юсупов) ми знаємо тлумачення інтер’єру: «архітектурний внутрішній простір будівлі. Завданням архітектури на всьому протязі її розвитку було створити усередині будівлі в кожному приміщенні художньо-архітектурне середовище, яке відповідало б його практичному призначенню». Або ще: «Інтер’єр - (фр. Interieur - внутрішній) внутрішній простір громадської, житлової і промислової будівлі; приміщення в будівлі - кімната, зал, вестибюль і т.д.»

Слайд 3

Всім відомо, що саме поверхневе тлумачення слова «інтер’єр» пов′язане перш за все з обробкою і обстановкою того або іншого приміщення, які ми вирішили облаштувати під свій смак і виходячи з своєї фантазії (або польоту фантазії дизайнера). Nendo. Интерьер офисного здания в Токио

Слайд 4

Але давайте не забуватимемо про те, що практично кожній епосі в нелегкій і барвистій історії людини була властива своя колірна гамма, своя мода і свій стиль. Вже з того, що було накопичене століттями, кожний з нас облаштовує свій будинок так, як йому це зручно. Адже саме уявлення про красу мінялося так само, як мінялися епохи. замок в Ряшеві

Слайд 5

Але розвиток ніколи не стояв на місці і із зміною епох до нас приходив і досвід, удосконалювалися і ставали все більш складними деталі інтер’єру, починаючи від звичайних штор і закінчуючи середньовічними скульптурами. Стиль життя кожної людини привносив щось нове не тільки в окремо взяті деталі інтер’єру, але і впливав на оформлення всього приміщення в цілому. У дизайні інтер’єру важлива кожна дрібниця, яка доповнює його і привносить щось нове в цілісну картину інтер’єру, і варто тільки забрати цю річ, як відразу приміщення стає незатишним і неповним.

Слайд 6

Культуру Стародавнього Єгипту, Месопотамії, Індії та Китаю по праву можна вважати колискою сучасної цивілізації. Саме тут виникають перші держави, мова, писемність, література та мистецтво, а також закладається фундамент багатьох наук. Значний вплив давньосхідні цивілізації справили і на розвиток античної культури, яка в свою чергу стала основоположницею західноєвропейської культури. Саме період античності (450–1050 р. н.е.) можна назвати періодом початку історії дизайну інтер'єра, адже в цей час вперше піднімається питання балансу між функціональністю речей та естетичним навантаженням, яке вони несуть.

Слайд 7

У дизайні інтер’єру важлива кожна дрібниця, яка доповнює його і привносить щось нове в цілісну картину інтер’єру, і варто тільки забрати цю річ, як відразу приміщення стає незатишним і неповним.

Слайд 8

Історичні стилі Ампір Англійський стиль Романський стиль Африканський стиль Бароко Готика Індійський стиль Маньєризм Класичний стиль Модерн Ренесанс Ракоко Скандинавський-шведський стиль Еклектика Англійський стиль

Слайд 9

СТАРОДАВНИЙ ЄГИПЕТ          Монументальність давньоєгипетських споруд уособлювала собою Вічність (Піраміди в Гізі). Форми прості, прямокутні. У достатку настінна символічна розпис, розташована виключно лінійно. Стіни, пілони, колони (3 типів) поцятковані ієрогліфами і сценами ритуалів у характерною «єгипетської» манері. Колірні рішення тільки в червоній, зеленої, жовтої, синьої, чорної і білій гамі. Сучасна інтерпретація стилю передбачає філософську складову і створює атмосферу таємничості.

Слайд 10

МОДЕРН         Модерн - стиль кінця XIX - початку XX ст., - Ввів в дизайн інтер'єру принципово нові декоративні елементи, віддаючи їм перевагу перед конструктивними. У Німеччині та Австрії називали югендстилем, у Франції - арнуво, в Англії і Росії - модерном, в Італії - Ліберті.  Творці цього стилю, незалежно від видів мистецтва, вносили в нього всі кращі досягнення минулого і найвишуканіші і витонченіші ідеї свого часу. У дизайні інтер'єрів увага приділялася стилізованому рослинному узору, гнучким текучим формам. Модерн - найбільш популярний стиль в сучасному дизайні інтер'єрів.  

Слайд 11

КОНСТРУКТИВІЗМ          Конструктивізм (перша пол. XX ст.). У дизайні інтер'єру характерні продумані функціональні рішення і строга відповідність їхнім вимогам, компактні обсяги з чітко виявленим каркасом, технічна ясність форм. Відсутність ліпного декору. Широко використовуються вбудовані ніші, підсвічування. Меблі відрізняються мобільністю і функціональністю.

Слайд 12

НЕОКЛАСИКА  - це стиль для тих, хто тяжіє до класики, але прагне йти в ногу з часом. Звичні, «антикварні» форми набувають цілком сучасне звучання, завдяки використанню новітніх матеріалів і м'якій колірній гамі. Сучасна класична форма дещо спрощена і схематизувати, вона стала більш раціональною і функціональною. Неокласика - це мінімалізм плюс класика в тих пропорціях, які ви для себе вибираєте.

Слайд 13

Технологічний прогрес диктує свої правила і стилі, які відносяться до наступної епохи розвитку дизайну інтер'єра, а саме до Новітнього часу (ХХ – ХХI ст.), характеризує практичність і функціональність. Серед них можна виділити модерн і експресіонізм, конструктивізм і арт-деко, мінімалізм і хай-тек. Усіх їх об'єднує простота, відкритість, максимум вільного простору і зручності. В сучасних інтер'єрах широко використовується сучасна техніка і новітні матеріали.

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Культура