X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Індійський танець"

Завантажити презентацію

"Індійський танець"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Індійський танець підготували: учні 11-А класу ХЗОШ №102 Антіпова Марія і Перельотов Владислав

Слайд 2

Ігри Кришна

Слайд 3

Слайд 4

Традиції індійського танцю Тематика заснована на міфах, легендах і творах класичної літератури;

Слайд 5

Шива-творець і покровитель танцювального мистецтва в Індії Натьям-храмовий танець, частина релігійного обряду У індуїзмі танець - засіб духовного розвитку людини.

Слайд 6

Класичні танці У санскриті «танець» і «драма» позначаються одним і тим же словом — «натья», що відображає нерозривність цих понять. Є правила (мудра і хаста), що визначають мову рук, тулуба, плечей, предпліччя, шиї. Існує 24 типи рухів однією кистю, 13 типів рухів кистями рук, 10 рухів руками цілком, 5 типів рухів для грудної клітки і по 5 типів для торсу, живота і стегон. Є типи рухів для брів, а також 36 типів поглядів.  Майже всі танці індуїстів виконуються босоніж Індійський танець прийнято розділяти на класичний і народний.

Слайд 7

Індійський танець - це і духовна практика, і система управління власним тілом.  Індійський танець – видовище святкове і захоплююче, за яким стоять роки тренувань і неухильне дотримання стародавніх канонів. Чотири стилі індійського танцю вважаються класичними: Бхарата-натьям, Катхак, Катхакалі і Маніпурі(релігійні танці)

Слайд 8

Бхарата-натьям танець-молитва, танець-розмова, що виконувався девадасі в храмах Шиви; "Бхарата-натьям" переводиться як "індійський танець" Кахтак Катхак — це танець жерців-брамінів, які висловлювали за допомогою танцю і пантоміми історію свого віровчення. Катхак заснований на міфологічних сюжетах з життя бога Крішни і його дружини Радхи; Кахкалі - розповідь-мистецтво, пантомімічний танець-драма

Слайд 9

Маніпурі Маніпурі - танець, присвячений богу Крішна, зображає відносини між Крішною і його дружиною Радхою.  Традиційне уявлення в стилі маніпурі - повномасштабна опера з елементами танцю і хоровим виконанням. Поєднання строгої стриманності і легкості.

Слайд 10

Дякуємо за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура