X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Індійська культура

Завантажити презентацію

Індійська культура

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Культура Індії

Слайд 2

Архітектура Перші пам'ятники індійської архітектури з'являються ймовірно в II тисячолітті до нашої ери Храм Шиви - одна із знаменитих будівель Індії.

Слайд 3

Ступа в Санчі - Один з архітектурних комплексів Індії. Ця кам'яна півсфера символізує небо у нас над головою. На вершині купола встановлений макет гори Меру. Через всю будівлю храму, зверху донизу, проходить стрижень - вісь світу. Навколо цього рукотворного світу височить стіна. В її кутах прикрашені різьбленням і скульптурами стовпи.

Слайд 4

Чайтья в Карлі У I в. до н. е.. в культовій архітектурі Індії широко поширилися печерні храми - чайті. Центральний коридор відділений від бокових рядами колон із скульптурними капітелями. У дальньому кінці молитовного залу височіє ступа.

Слайд 5

Капітелі колон храму Карлі Колони храму в Карлі виглядають дуже потужними і монументальними. Їх підстави мають вигляд глиняної посудини для води, а на капітелях колон розмістилися групи алегоричних людських фігур, що сидять на спинах уклінних слонів.

Слайд 6

Архітектура храм Парашурамешвара в храм Махабодхі в Бхубанешварі, VIII ст. Бодхгаї, XIII в.

Слайд 7

Буддийские пещеры в Аджанте Всього нараховується 29 пещер. Фасад пещерного Центральний неф с монолітною Будійского храма № 19 ступою. Пещера №29. Пещера №29.

Слайд 8

Храм Кайласанатха в Еллорі Храм Кайласанатха в Еллоре є неперевершеним шедевром і одним з найбільш вражаючих архітектурних споруд. Храм будувався протягом 150 років, в його спорудженні брало участь 7000 чоловік. Він займає площу в два рази перевищує площу Парфенона в Афінах, по висоті перевершує його в півтора рази. Храм присвячений богу Шиві.

Слайд 9

Скульптура Статуя Будди Статуя Бодхісатви из Гандхарі Статуя Шиви із храма Гудімаллам

Слайд 10

Бронзові статуетки Індії Історія індійських бронзових статуеток нерозривно пов'язана з історією самої Індії, виникненням і падінням династій, з розвитком ідейних, релігійних і філософських течій. . Статуетка бога Вішну 19 ст. Крішна.19 в. Бронзова скульптура Лакшмі. 20ст.

Слайд 11

Живопис Найбільш відомим пам'ятником староіндійської живопису є стінні розписи в печерах Аджанти. У цьому буддійському комплексі що складається з 29 печер живопис покриває стіни і стелі внутрішніх приміщень. Стінопис Аджанти відноситься до IV-VII ст. Танцівниця, що молить раджу про пощаду Виїзд раджи Махаджанаки. Аджанта.Стеля над фігурой.

Слайд 12

Книжкова мініатюра Індії Головна особливість могольской мініатюри, що переживала при перших імператорів свій розквіт, - все нарощуюча тенденція до передачі реального вигляду людей, предметів, природи. Одним з найцікавіших досягнень став «могольский портрет». Основна його мета ─ передати схожість, характерні особливості особи, а при можливості і психологічну характеристику персонажа.               Основні розміри зображень: погрудні, поясні й на весь зріст.

Слайд 13

Музика Індії Слово "сангити", в багатьох індійських мовах означає "музика", буквально перекладається як "зведення воєдино і вираження всього" .       Найважливіше місце серед музичних інструментів Стародавньої Індії належало ударним і струнним. Табла Вина. Ситар. Саранги

Слайд 14

Театр Індії Індійський театр часто включає в себе музику, танці та імпровізований діалог. Сюжети часто засновані на мотивах, запозичених з текстів індуїзму, а також на середньовічних літературних творах, соціальних і політичних новинах. Танцем виражалася складна гама почуттів і стосунків людини з Богом. Театру На Півночі країни - музично-танцювальна драма, так звана лила. На півдні країни з'явилася інша форма - так званий містеріческій театр.

Слайд 15

Висновок Давньоіндійська культура справила великий вплив на культуру інших країн. Вже з глибокої давнини її традиції перепліталися з традиціями Сходу. У сучасній Індії з повагою ставляться до культурної спадщини. Для цієї країни характерна живучість давніх традицій і не дивно, що багато досягнень староіндійської цивілізації увійшли в загальнокультурний фонд індійців. Вони стали невід'ємним компонентом і світової цивілізації, а сама Індія залишається однією з найулюбленіших і загадкових країн у світі, "країною мудреців".

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура