X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Хіппі"

Завантажити презентацію

"Хіппі"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Хіппі Виконала: Учениця 11 ф.-1 Педагогічного ліцею Димура Надія

Слайд 2

Хі пі (ще: Хіппі, Гі пі, англ. hippie, hippy) — міжнародний молодіжний рух, виник у 1965 році у Сан-Франциско у контексті лібералізації і демократизації традиційного суспільства, один з найяскравіших проявів контркультури, мав пацифістське забарвлення, склав великий вплив на мистецтво, особливо рок-музику, з ним пов'язані такі поняття, як сексуальна революція, психоделічна революція. Занепав на початку 1970-их років, перетворившись на одну з субкультур. Був одним із символів епохи.

Слайд 3

Його учасники називали себе «Поколінням квітів, Дітьми квітів, Love Generation».

Слайд 4

Історія зародження субкультури Імпульсом у розвитку контркультури, що спричинився до появи хіппі, стала поїздка письменника Кена Кізі з комуною Merry Pranksters (Приколісти) розфарбованим автобусом у липні 1964 з містечка Ла Хонда в Каліфорнії до Нью-Йорка, і початок активних військових дій США у В'єтнамі в лютому 1965 році. У вересні 1965 у Сан-Франциско поширився термін hippie щодо нової хвилі молодіжної контркультури, базованої на попередній тенденції хіпстерів, котра зосередилася у кварталі на перетині вулиць Хейт та Ешбері, де виникають комуни, подібно до комуни Кена Кізі в Ла Хонді.

Слайд 5

Контркультура хіппі склала великий вплив на культуру, побут, розвиток суспільства. Свого часу політики Білл Клінтон, Хав'єр Солана, Йошка Фішер, Даніель Кон-Бендітт висловлювали свої симпатії до хіппі.

Слайд 6

Значного поширення контркультура хіппі набула у колишньому СРСР. Починаючи з 1967 у Москві і містах, розташованих близько до західного кордону - Ленінграді, Таллінні, Ризі, Вільнюсі, Каунасі, Ґродно, Львові, з'являються великі групи довговолосих. На початках вони, так чи інакше, були включені до протестних акцій і піддавалися репресіям.

Слайд 7

Хіппі в Україні Найбільшою в Україні була хіп-тусовка у Львові, де традиційними були орієнтація на Захід і демократичні цінності. Перші розрізнені групи хіпуючої молоді були об'єднані у 1968-1970 В'ячеславом «Шарніром» Єреськом. Цій темі присвячені матеріали, опубліковані в альманаху Хіппі у Львові (2011; 2012).

Слайд 8

Після того, як збори на Ґауї у 1992 припинилися внаслідок розвалу Союзу, такі міжнародні сейшни почали проводити в Україні. У 1993 році біля водоспаду Шипіт (щорічне неформальне зібрання) у Карпатах зібралися хіпі з Ужгорода, Львова, Москви та інших міст колишнього СРСР. Організаторами були Володимир «Ноні» Єсаулов (1961-2001) з львівської хіп-тусовки і Олександр «Чарлі» Пензель з Ужгорода. Відтоді щороку на свято Івана Купала тут збираються хіппі і представники інших субкультур не тільки з СНД, а й зі всієї Європи.

Слайд 9

Атрибути хіппі Пацифік- знак миру Фенечка «фенечка», тобто саморобний браслет або намисто, найчастіше з бісеру, дерева або шкіри. Даний елемент атрибутики хіппі вийшов за субкультурні рамки, розповсю- дившись серед молоді.

Слайд 10

Музика хіппі Grateful Dead Jefferson Airplaine Quicksilver Messenger Service Джимі Хендрикс Дженіс Джоплін The Beatles Джон Леннон The Doors Джим Моррісон Hair (мюзикл)

Слайд 11

Слайд 12

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Культура