X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Досягнення сучасного кіномистецтва

Завантажити презентацію

Досягнення сучасного кіномистецтва

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

У післявоєнні роки кіно стало наймасовішим видом мистецтва.

Слайд 2

Італійське кіномистецтво Італійські кінокартини здобули всесвітнє визнання в період після закінчення Другої світової війни, що сприяло стабільному розвитку кіноіндустрії. У той час утвердився напрямок в італійській кінематографії — неореалізм. Велику увагу майстри неореалізму приділяли поглибленому аналізу взаємин між людьми. Наприкінці 1960-х – на початку 1970-х років досяг свого розквіту жанр “політичного кіно”

Слайд 3

Роберто Росселліні фільм “Рим - відкрите місто” Федеріко Фелліні Мікеланджело Антоніоні Фільм фільм “Дорога” “Пригода”

Слайд 4

Кіномистецтво США Світове лідерство в кінематографі, принаймні за кількустю знятих фільмів і їх різноплановістю належить США У цій країні створена найбільш могутня кіноіндустрія.Центром якої є ГОЛІВУД – передмістя Лос-Анджелеса, де розташовуються найбільші кіностудії у світі.

Слайд 5

С.Кубрик ,С.Спілберг,Дж.Лукас,Ф.Коппола,М.Форман

Слайд 6

Фільм С.Кубрика відрізняються сценічним розмахом, пошуками нових технічних засобів. Багатоплановою є творчість відомого майстра американського кіно С.Спілберга. Дж.Лукас у 1970-х рр. створив новаторський за технікою комбінованих зйомок фільм “Зоряні війни”,що мав величезний касовий успіх. Світову славу здобули своїми фільмами Ф.Коппола,М.Форман та інші.

Слайд 7

Французький кінематограф Для французького кінематографа післявоєнного часу характерна розмаїтість жанрів – від комедій до соціально-психологічних фільмів режисері так званої “нової хвилі” – Ф.Трюффо,Ж.-Л.Годара та інших. Найвыдомышим сучасним французьким режисером э Л.Бессон. В усьому світі високо цінують французьких акторів: Ж.Габена,Ж.Маре,Б.Бардо,Ж.Депардье та інших.

Слайд 8

Ф.Трюффо,Ж.-Л.Годара, Л.Бессон

Слайд 9

Ж.Габена,Ж.Маре,Б.Бардо,Ж.Депардье

Слайд 10

Англійське кіномистецтво Головною тенденцією розвитку англійського кіно є вірність національним традиціям,звернення до класики. Неможливо уявити кіномистецтво без імені англійського кінорежисера А.Д.Хічкока.Він працював у великій Британії та США. Його ім’я пов’язане зі становленням жанру “трилер”.

Слайд 11

А.Д.Хічкок

Слайд 12

Польске кіномистецтво Світову популярність здобула творчість польського кінорежисера А.Вайди завдяки трилогії про долі воєнного покоління польської молоді. Важливе місце у творчості А.Вайди займає антифашистська тематика.

Слайд 13

Анджей Вайда

Слайд 14

Кіномистецтво СРСР У СРСР значний громадський резонанс викликали кінострічки А.Тарковського,Т.Абуладзе,С.Параджанова. А також С.Бондарчука,Е.Рязанова.

Слайд 15

А.Тарковський,Т.Абуладзе,С.Параджанов, С.Бондарчук,Е.Рязанова.

Слайд 16

Підготувала Учениця 11-А класу Тітор Діана

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура