X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Цирк

Завантажити презентацію

Цирк

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Циркове мистецтво

Слайд 2

Різні види мистецтва складалися історично як вираження багатства проявів дійсності та індивідуальних особливостей її сприйняття людиною. Поділ мистецтва на види обумовлений кількома чинниками: 1) естетичним багатством і розмаїттям дійсності; 2) духовним багатством естетичних потреб і здібностей людини; 3) багатством і різноманіттям культурних традицій, художніх засобів і технічних можливостей мистецтва.

Слайд 3

Оскільки множинність видів мистецтва дозволяє естетично більш-менш повно освоювати світ у всій його складності і багатстві, то не існує головних і другорядних мистецтв. Кожний вид має свої сильні та слабкі сторони порівняно з іншими мистецтвами, але всі вони перебувають у відношеннях взаємного доповнення (що особливо яскраво проявляється у певних видах синтетичного мистецтва.

Слайд 4

Циркове мистецтво сформувалося з народних площадкових уявлень і спортивних змагань, що театралізуються. Головний герой цирку — артист, який долає, здавалося б, непереборні перешкоди, поетизує фізична праця, відвагу винахідливість людини, створює узагальнений художній образ. Образ цей розкривається переважно за допомогою специфічних циркових засобів — трюків. Вибір і композиція трюків підлеглий задачі створення образу. Комбінація трюків з іншими акторськими діями складають номер — окремий закінчений витвір циркового мистецтва, поєднання декількох різнохарактерних (різножанрових) номерів — уявлення.

Слайд 5

Циркове мистецтво належить до так званого «веселого жанру» і включає в себе акробатику, еквілібристику

Слайд 6

гімнастику, пантоміму

Слайд 7

жонглювання, фокуси

Слайд 8

клоунаду, музичну ексцентрику

Слайд 9

кінну їзду, дресирування тварин та ін.

Слайд 10

Амфітеатр Астлея вважають першим в світі стаціонарним цирком. В 1782 році Астлей збудував в Парижі ще один стаціонарний цирк, в якому пізніше стали давати уявлення сімейство Франконі. Поступово цирки отримали велике розповсюдження.

Слайд 11

Слайд 12

Мистецтво цирку оптимістично і гуманно, його головна задача — прославляння сміливої, сильної, спритної, гармонійно розвинутої людини. Мистецтво цирку відоме із стародавніх часів і пов'язане з трудовими процесами, побутом і релігійними культами

Слайд 13

Виступи професійних циркових артистів були відомі в Давньому Єгипті, Стародавній Греції, Стародавньому Римі, Візантії та інших країнах.

Слайд 14

Дресирувальник підкоряє своїй волі царя звірів і тим самим розкриває необмежену владу людини над всім царством тварин. Той же принцип лежить і в роботі акробата, який своїм запаморочливим польотом розкриває вільне володіння людини простором, своїм тілом, відчуттям рівноваги. Клоун відверто глузує з приводу людських звичок, простої інерції життя, змушуючи нас подивитись на звичні речі відсторонено та із гумором.

Слайд 15

Мистецтво цирку - це у певному сенсі мистецтво ювеліра. Цирковий артист також є ювеліром не тільки тому, що від нього потрібна така ж майстерність, така ж точність і філігранність в роботі, але і тому, що по самому своєму змісту і значенню його робота схожа з роботою людини, що шліфує алмаз, але в даному випадку мова йде про майстерність володіння такими здібностями, що виходять за межі звичайних здібностей людини.

Слайд 16

Мистецтво цирку оптимістично і гуманно, його головна задача — прославляння сміливої, сильної, спритної, гармонійно розвинутої людини.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура