X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Церква мультиплікації

Завантажити презентацію

Церква мультиплікації

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Церква мультиплікації.

Слайд 2

Тих, хто не знає справжнього значення цього слова, напевно здивую, сказавши, що одного разу Христос при великому скупченні народу займався саме мультиплікацією. Таким ось чином: "І, звелівши натовпові посідати на траву, і, взявши п'ять хлібів і дві рибі, споглянув на небо, поблагословив й поламав хліби, і дав учням, а учні народові. І всі їли й наситилися, а з кусків позосталих назбирали дванадцятеро повних."

Слайд 3

Короба ці на катакомбному розпису початку IIIст. добре видно: "А їли, було близько п'яти тисяч чоловік, крім жінок і дітей." (Від Матвія, XIV 19-21)

Слайд 4

Це чудо символічно відображено в мозаїці церкви Святого Аполлінарія

Слайд 5

Велике пожвавлення панує на картині Джованні Лафранко (XVI ст.):

Слайд 6

Церква в Табха, що в Ізраїлі , по-англійськи називається Church of the Multiplication of the Loaves and the Fishes, дослівно "Церква Мультиплікації Хлібів і Риб", що і дозволяє в якомусь сенсі говорити про "диво мультиплікації" . По-російськи це назва звучить як "Храм Примноження хлібів і риб". Побудована в IV столітті, церква сильно постраждала від землетрусу в VI столітті і пізніше була повністю зруйнована. В кінці 19 століття виявили залишки, за якими вона була відновлена в стилі, характерному для візантійських храмів. Усередині вона неймовірно красива і проста:

Слайд 7

Стародавня мозаїка майже повністю збереглася, і, через століття, є головною прикрасою храму. Вважається що на цьому місці, на цьому самому камені Ісус зробив диво "насичення натовпу": Над цим каменем і влаштований вівтар храму. Така ось історія. Але я все ж буду всередині себе думати, що вона наша, ця церква, мультиплікаційна. І анімаційна теж. Тим більше що до анімації, сиріч одушевлению, Ісус з Назарета має пряме відношення, і в цьому сенсі серед аніматорів є найперший

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура