X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Балет Росії

Завантажити презентацію

Балет Росії

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Балет Росії 19 століття Балет - вид сценічного мистецтва, танцювальна театральна вистава, у якій музика поряд з танцем відіграє важливу роль у розвитку сюжету і створенні відповідного настрою;

Слайд 2

Дореволюційна Росія В Росії перші балетні вистави здійснювалися ще в 17 ст.. У 1736 в Петербурзі  і в 1806 у Москві були створені постійні балетні трупи. У 19 ст. в Петербурзі і Москві працює ряд майстрів хореографічного мистецтва: Ш. Дідло, Ж. Перро, М. Петіо; відомі балетні композитори: К. Кавос, П. Пуні, Л. Мінкус та артисти К. Колосова, М. Данилова, А.Істоміна, А. Глушковський та ін. З 2-ї половини 19 ст. російський балет посідає провідне місце у світовому балетному мистецтві.

Слайд 3

Докорінний злам у розвитку балетного мистецтва настає у зв'язку з діяльністю П.І. Чайковського , балетна музика якого органічно пов'язана із змістом і розвитком сценічної дії. До цього часу музика в балеті відігравала лише другорядну роль. Він широко застосовував принцип симфонічного розвитку музичних думок, створював яскраві музичні характеристики. Велике значення мала діяльність балетмейстерів М.Петіпа  та Л. Іванова, які разом поставили  «Лебедине озеро»  П. І. Чайковського (1876). Сам М. Петіпа поставив балет «Спляча красуня» (1889),  «Лускунчик» (1892). Піднесенню російського балету сприяла діяльність балетмейстера М. Фокіна, артистів Г. Павлової, Т. Карсавіної, В. Ніжинського у Петербурзі, балетмейстера О. Горського, артистів К. Гельцер, М. Мордкіна у Москві. Музику до балетів писали композитори О.К. Глазунов , А. С. Аренський та ін.

Слайд 4

Час після революції 1917 року характеризується повною розрухою, відгукнулися по всій країні. Але скоро нова радянська влада зайнялася серед іншого, і відновленням балетного мистецтва. Націоналізувавши казенні імператорські театри, нові володарі звернулися до артистів з тим щоб ті продовжили роботу, а для виховання нових радянських поколінь класичних танцівників був створений в серпні 1922 року вища хореографічна рада колишнього Маріїнського театру, покликаний керувати трупою. Туди запросили колишніх, царських, видатних балетних діячів. Серед запрошених викладачів були Є. О. Вазем, Н. Г. Легат та інші.

Слайд 5

Катерина Оттовна Вазем (1848-1937) - російська артистка балету, прима-балерина Маріїнського театру, балетний педагог.

Слайд 6

Слайд 7

Микола Густавович Легат (30 грудня 1869, Москва, Російська імперія - 24 січня 1937, Лондон, Великобританія) - російський танцівник, балетмейстер і педагог балету. Представник династії артистів балету Легат-Обухові.

Слайд 8

Слайд 9

Карл Людовик Дидло (фр. Didelot; також відомий як Шарль Луї Фредерік Дидло .1767-1837) - шведський, французька, англійська та російський балетний танцюрист і балетмейстер.

Слайд 10

Слайд 11

Важко точно сказати, з якої саме причини, але з 1930 року балетна трупа Ленінградського театру ім. Кірова стала поступово переводитися в Москву у Великий театр, поступово заміщаючи московських балетмейстерів і виконавців. Протягом декількох років основні солісти з Ленінграда були переведені до Москви. Про це докладно згадував видатний радянський балетмейстер І.Моісеев. Московське напрямок російського класичного балету було поступово знищено, видатні московські виконавці виявилися на других ролях або взагалі витіснені зі сцени. Надалі у всьому Радянському Союзі класичний балет був представлений тільки єдиним напрямком - Петербурзько-Ленінградським.

Слайд 12

Слайд 13

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура