X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Практична робота з інформатики"

Завантажити презентацію

"Практична робота з інформатики"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Роботу виконав: Потапов Юрій Святославович, учень 11-В класу Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 ПРАКТИЧНА РОБОТА З ІНФОРМАТИКИ “ХІМІЯ”

Слайд 2

Хімія. Ваша бабуся звернулася до вас з проханням пояснити, що означають Е-числа на етикетці у складі харчового продукту. Відомо, що за Е-числом можна встановити тип харчової добавки та її призначення. Розробіть текстовий документ з таблицею, яка буде містити групу Е-чисел, їх класифікацію та призначення. Для інформування учнів вашої школи створіть презентацію на тему: “Е у шкільному буфеті?!”, де подайте відомості про чіпси, крекер, шоколад та напої з Е-числами (Е621, Е450, Е966 тощо). Створіть текстовий документ вбудуйте до слайда презентації як довідку.

Слайд 3

Список використаних посилань: http://uk.dobavkam.net/products/kreker-tuc-sir http://uk.dobavkam.net/products/sirni-palichki http://uk.dobavkam.net/products/chipsi-lyuks-z-paprikoyu http://uk.wikipedia.org/wiki/E-%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80 http://uk.dobavkam.net/products/sirni-palichki

Слайд 4

ТАБЛИЦЯ “КЛАСИФІКАЦІЯ Е-ЧИСЕЛ”

Слайд 5

Ечисела Призначення 100–199 Харчовібарвники Групаприроднихабосинтетичнихбарвників,придатнихдляфарбуванняхарчовихпродуктів 200–299 Консерванти, антиокислювачі Запобігають розмноженню бактерій, грибів і призначені для подовження термінів зберігання харчів. 300–399 Антиоксиданти і регулятори кислотності Використовують для зберігають свіжості харчових продуктів

Слайд 6

400–499 Загусники, стабілізатори та емульгатори Використовують для збереження наперед заданої консистенції продукту, а також підвищення в’язкості 500–599 pH регулятори Агенти, що запобігають злипанню 600–699 Підсилювачі смаку і аромату Посилюютьсмаковесприйняття,надаютьпродуктупривабливого, аппетитного запаху 700–799 Антибіотики Уприроді для захисту від інтервенції інших видів мікроорганізмів, та володіють здатністю пригнічувати розвиток, або вбивати цих мікробів.

Слайд 7

Харчові добавки «E»:  E551, E1450,  E160c, E100, E621, E459. Склад:  картопля, олія рослинна, натурально-ідентичний ароматизатор паприка: сіль, "паприка" суха мелена, цукор, екстракт червоного стручкового перцю, порошок цибулі, підсилювач смаку та аромату (E 621), мальтодекстрин, модифікований крохмаль (E 1450), натуральний барвник куркумін, добавки для попередження злежування та грудкування E 551), суха молочна сироватка. Чіпси «Люкс» Паприка

Слайд 8

Харчові добавки «E»:  E621, E627, E631, E551,E330, E327, E340, E414, E100, E503, E223, E469,E459. Склад:  борошно пшеничне, олія пальмова, сироп глюкозно-фруктозний, ячмінно-солодовий екстракт, ароматизатор ідентичний натуральному «сир» (сироватка суха молочна, сіль, натуральні та ідентичні натуральним ароматичні речовини, олія пальмова, мальтодекстрин, підсилювачі смаку та аромату (Е621, Е627, Е631), глюкозний сироп, добавка для попередження злежування та грудкування (Е551), олія кокосова, регулятор кислотності (лимонна кислота,лактат кальцію), емульгатори (казеінат натрію, трифосфат калію), стабілізатор (гуміарабік), натуральний барвник (куркумін)), патока мальтозна, меланж яєчний, сіль (1,5%), розпушувачі (бікарбонат амонію, сода), сирний порошок (1,2%), ароматизатор ідентичний натуральному (яєчний), поліпшувач борошна (натрію метабісульфіт). Крекер з сиром

Слайд 9

Харчові добавки «E»:  E509. Склад:  молоко коров'яче, молочнокислі бактерії, ферментний препарат (фромазе 2200TL), сіль поварена, хлористий кальцій.. Сирні палички

Слайд 10

Харчові добавки «E»: E322. Склад:  начинка: арахіс, глюкозний сироп (кукурудзяний, пшеничний), цукор, олія пальмова рафінована дезодорована, молоко сухе знежирене, сіль, сухий яєчний білок, ароматизатор (ванілін); молочний шоколад (какао-продукти (сухий залишок) - не менше 27 %, сухий знежирений залишок какао-не менше 4,5%, сухі молочні продукти не менше 20%, молочний жир - не менше 4%): цукор, какао -масло, молоко сухе незбиране, какао-терте, лактоза, зневоднений молочний жир, емульгатор (соєвий лецитин), ароматизатор (ванілін), молоко сухе знежирене.

Слайд 11

Отже, я виконав поставлені переді мною завдання: створив таблицю, яка містить групи Е-чисел, їх класифікацію та призначення; подав відомості про чіпси, крекер, шоколадний батончик та сирні палички з Е-числами.

Слайд 12

Дякую за Увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Інформатика