X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
жири,білки та вуглеводи

Завантажити презентацію

жири,білки та вуглеводи

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Дати відповідь так чи ні 1. Глюкоза утворюється в процесі фотосинтезу 2. При денатурації білків руйнуються пептидні зв'язки. 3. Жири належать до класу естерів.

Слайд 3

4. Молекула сахарози гідролізує на дві молекули глюкози 5. Чи правильно записані умови проведення ксантопротеїнової реакції: білок +HNO3конц.→жовтий колір t

Слайд 4

6. При повному окисненні целюлози утворюється карбон(ІІ) оксид та вода

Слайд 5

Вірус попрацював Вуглеводи, жири, білки – це природні біополімери. До моносахаридів належать: рибоза, крохмаль, фруктоза, глюкоза. Гідроліз крохмалю відбувається важче, ніж целюлози, кінцевим продуктом гідролізу є декстрини.

Слайд 6

До складу рослинних олій входять залишки насичених карбонових кислот: пальмітинової, маргаринової, стеаринової. До складу білків входять мономери 20-ти α-амінокислот, які зв'язані між собою водневими зв'язками

Слайд 7

Відповідь на другу частину 1 2 3 4 5 6

Слайд 8

Слайд 9

Органічні речовини Жири ~20% Білки ~35% Вуглеводи 2%

Слайд 10

Організм – відкрита система О2 Н2О Жири Білки Вуглеводи Мінеральні солі Вітаміни Н2О СО2 Сечовина Сечова кислота Неперетравлені рештки

Слайд 11

Слайд 12

Перетворення жирів гліцерин жирні кислоти жир Q

Слайд 13

Перетворення білків амінокислоти білки білки жирні кислоти денатурація Низько-молекулярні речовини

Слайд 14

Класифікація білків Ферменти Транспортні Захисні білки Білки - гормони Скоротливі білки Структурні глобулярні фібрилярні БІЛКИ

Слайд 15

Слайд 16

- - - Вуглеводи (цукри)

Слайд 17

Перетворення вуглеводів вуглеводи С6Н12О6 глікоген рибоза дезоксирибоза жири замінні амінокислоти стероїди молочна кислота

Слайд 18

Аналіз хімічного складу  

Слайд 19

 Аналіз калорійності

Слайд 20

Добовий раціон харчування Норма у віці 14-18 років: для дівчат → 2750 ккал/день; для хлопців → 3150 ккал/день.

Слайд 21

сніданок обід полуденок вечеря Сума: 2900 ккал Продукти Енергетична цінність Кількість продукту Вівсянка Чай з цукром Банан Кава з цукром Суп Гречка Хліб Сосиски Салат Чай Яблуко Сік Булочка Чорний шоколад Творог Сметана Цукор Чай Яблуко 344 ккал 15 ккал 82 ккал 12 ккал 274 ккал 330 ккал 95 ккал 300 ккал 18 ккал 5 ккал 45ккал 35 ккал 350 ккал 512 ккал 340 ккал 55 ккал 38 ккал 5 ккал 45 ккал 100г 1 чашка 1 шт. 1 чашка 200г 100г 50г 100г 80г 1 чашка 1 шт. 1 стакан 1 шт. 100г 150г 50г 10г 1 чашка 1 шт.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія