X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Жири, їхній склад, хімічна будова. Гідроліз, гідрування жирів. Біологічна роль жирів

Завантажити презентацію

Жири, їхній склад, хімічна будова. Гідроліз, гідрування жирів. Біологічна роль жирів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Жири, їхній склад, хімічна будова.

Слайд 2

Жири — естери гліцерину й вищих карбонових кислот. Крім основного складу, жир містить близько 4 % нежирних речовин, пігменти, вітаміни А, D, Е, К і низькомолекулярні кислоти. Загальна формула жирів:

Слайд 3

Класифікація жирів За походженням: рослинні; тваринні; комбіновані.

Слайд 4

За консистенцією: тверді (утворені насиченими вищими карбоновими кислотами); рідкі (утворені ненасиченими вищими карбоновими кислотами).

Слайд 5

До складу природних жирів входять вищі карбонові кислоти з парним числом атомів Карбону: пальмітинова C15H31COOH; стеаринова C17H35COOH; олеїнова C17H33COOH; лінолева C17H31COOH; ліноленова C17H29COOH.

Слайд 6

Гідроліз (омилення)

Слайд 7

Керована практика Завдання 1. Обчисліть, яку масу натрій гідроксиду й жиру (тригліцериду стеаринової кислоти) необхідно взяти для одержання 100 кг натрієвого мила. Втрати у виробництві становлять 20 %.

Слайд 8

Керована практика Завдання 2. Обчисліть, який об’єм водню (у перерахуванні на н. у.) знадобиться на перетворення 1 т рослинної олії (умовно прийняти триолеїн) на твердий жир.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія