X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Різноманіття та функції полісахаридів

Завантажити презентацію

Різноманіття та функції полісахаридів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Різноманіття та функції полісахаридів

Слайд 2

Цукроза Дуже поширена речовина, що широко використовується рослинами як транспортна форма вуглеводів

Слайд 3

Лактоза У великій кількості міститься в молоці ссавців, може входи ти до складу гліколіпідів

Слайд 4

Мальтоза Основний структурний елемент ряду полісахаридів (наприклад, крохмалю і глікогену). У великій кількості міститься у пророслих насінинах злаків

Слайд 5

Трегалоза Головний вуглевод гемолімфи багатьох видів комах. Трапляється в клітинах ряду водоростей, грибів і вищих рослин

Слайд 6

Один з основних запасаючих вуглеводів рослин. У великій кількості цю речовину містять цукровий буряк і цукрова тростина Рафіноза

Слайд 7

Інулін Запасаючий полісахарид рослин, який відкладається у підземних органах представників родини Айстрові та деяких інших родин

Слайд 8

Крохмаль Амілопектин Амілоза Основний резервний вуглевод більшості рослин

Слайд 9

Глікоген Основний резервний вуглевод б