X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Різноманіття та функції полісахаридів

Завантажити презентацію

Різноманіття та функції полісахаридів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Різноманіття та функції полісахаридів

Слайд 2

Цукроза Дуже поширена речовина, що широко використовується рослинами як транспортна форма вуглеводів

Слайд 3

Лактоза У великій кількості міститься в молоці ссавців, може входи ти до складу гліколіпідів

Слайд 4

Мальтоза Основний структурний елемент ряду полісахаридів (наприклад, крохмалю і глікогену). У великій кількості міститься у пророслих насінинах злаків

Слайд 5

Трегалоза Головний вуглевод гемолімфи багатьох видів комах. Трапляється в клітинах ряду водоростей, грибів і вищих рослин

Слайд 6

Один з основних запасаючих вуглеводів рослин. У великій кількості цю речовину містять цукровий буряк і цукрова тростина Рафіноза

Слайд 7

Інулін Запасаючий полісахарид рослин, який відкладається у підземних органах представників родини Айстрові та деяких інших родин

Слайд 8

Крохмаль Амілопектин Амілоза Основний резервний вуглевод більшості рослин

Слайд 9

Глікоген Основний резервний вуглевод більшості тварин і грибів

Слайд 10

Целюлоза Основний структурний полісахарид клітинних стінок рослин та покривних структур деяких тварин (наприклад, асцидій)

Слайд 11

Хітин Основний структурний полісахарид клітинних стінок більшості грибів; основа зовнішнього скелета членистоногих

Слайд 12

1. Які функції виконує лактоза? 2. З яких моносахаридів складається рафіноза? 3. Які живі організми використовують хітин? 4. Які особливості будови глікогену дозволяють йому ефективно виконувати свою функцію? 5. Які особливості будови целюлози дозволяють їй ефективно виконувати свою функцію?

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія