X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Різноманіття та функції білків

Завантажити презентацію

Різноманіття та функції білків

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Різноманіття та функції білків

Слайд 2

Білки (поліпептиди) — високомолекулярні полімерні молекули Пептидний зв’язок

Слайд 3

Прості білки Альбуміни Глобуліни Гістони

Слайд 4

Складні білки глікопротеїни, ліпопротеїни, хромопротеїни, нуклеопротеїни, металопротеїни тощо

Слайд 5

Структура білку

Слайд 6

Фібрилярні білки

Слайд 7

Глобулярні білки

Слайд 8

Структурні білки Є компонентами опорних структур і покривів. Входять до складу сполучних тканин. Беруть участь в утворенні скелета, зв’язок, шкіри, пір’я, шерсті та інших похідних епідермісу

Слайд 9

Ферменти Є каталізаторами біохімічних реакцій. Забезпечують життєдіяльність організму Віготовлення сиру Чедер при дії сичужного ферменту

Слайд 10

Гормони Регулюють обмін речовин в організмі

Слайд 11

Транспортні білки 1- Липидний біслой; 2 – Транспортний білок; 3- Додаткові переферійні білки; 4-Вуглеовдні ланцюги Забезпечують в організмі транспорт кисню, жирних кислот, ліпідів та інших сполук

Слайд 12

Захисні білки Утворюють комплекси із чужими білками, інактивуючи їх. Беруть участь у процесі зсідання крові

Слайд 13

Скоротливі білки Забезпечують скорочення м’язів Схема смугованого м’яза у спокої (а) та при скороченні (б); 1 - филаменти міозину; 2 - филаменти актину.

Слайд 14

Запасні білки Беруть участь у створенні в організмі запасу речовин, які необхідні для забезпечення подальшої життєдіяльності

Слайд 15

Токсини Залежно від способу життя організму, який їх виробляє, можуть слугувати як засобом захисту, так і засобом нападу

Слайд 16

Лабораторна робота Вивчення властивостей ферментів Мета: дослідити властивості ферментів і вплив на них фізичних факторів. Обладнання й матеріали: невеликі кубики сирої та вареної картоплі, пробірки, гідроген пероксид, який має кімнатну температуру, гідроген пероксид з холодильника, підручник.

Слайд 17

Хід роботи У цій роботі властивості ферментів розглядаються на прикладі ферменту пероксидази, що міститься в клітинах картоплі. У випадку контакту пероксидази з гідроген пероксидом відбувається розклад пероксиду на воду й кисень, який виділяється у вигляді невеликих пухирців газу. 1. Візьміть три пробірки й помістіть у них невеликі кубики картоплі. У перші дві помістіть кубики сирої картоплі, а в третю — вареної. 2. Залийте першу пробірку розчином гідроген пероксиду, який перед цим знаходився у холодильнику.

Слайд 18

Хід роботи 3. Спостерігайте, чи виділяються пухирці газу. Відмітьте інтенсивність їх виділення. 4. Залийте другу і третю пробірки розчином гідроген пероксиду, який має кімнатну температуру. 5. Спостерігайте, чи виділяються пухирці газу. Відмітьте інтенсивність їх виділення. 6. Зробіть висновок, у якому вкажіть результати спостережень та поясніть, чи вплинули низька температура й теплова обробка на роботу ферменту пероксидази.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія