X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Мило та його склад

Завантажити презентацію

Мило та його склад

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Мило та його склад Учениця:Приймак Олена 11-Ф Вчитель:Клименко Т.П.

Слайд 2

Мило — розчинна у воді мийна речовина. Як хімічний продукт являє собою відносно складне з'єднання жирних кислот з лугами, а за своєю будовою відноситься до класу солей.  косметичний засіб - для очищення і догляду за шкірою (туалетне мило) засіб побутової хімії - миючий засіб (господарське мило).

Слайд 3

У 1808 році французький хімік Мішель Ежен Шеврель встановив склад мила

Слайд 4

Склад Мило Формула Лауреат натрію С11Н33СООNa Пальмітат натрію С15Н31СООNa Пальмітат калію С15Н31СООК Стеарат натрію С17Н35СООNa Стеарат калію С17Н35СООК Олеат натрію С17Н33СООNa Олеат калію С17Н33СООК

Слайд 5

Формула мила Рідке - C17H35COONa Тверде - C17H35COOК

Слайд 6

Компоненти мила Натрієві солі жирних кислот Таловат натрію Натрієві солі кокосового масла Натрієві солі пальмоядрові кислоти Вода Хлорид натрію Гліцерин Ланолін Ароматична віддушка Баривник Діоксид титану Лимонна кислота Бензойна кислота Вазилінове масло масло Жовч Натр їдкий Тетранатрій етідронат

Слайд 7

Види мила Господарське Саморобне Рідке

Слайд 8

Мило добувають гідролізом жирів за наявності лугів. Цей процес дістав назву лужного омилення. Омилення жирів може відбуватись і за наявності сульфатної кислоти (кислотне омилення). При цьому добувають гліцерин і вищі карбонові кислоти. Останні обробкою лугом або содою перетворюються на мила. Добування мила

Слайд 9

1.Обов язково стежте за терміном придатності мила. Думка про те, що це - не продукт харчування і використовувати прострочений засіб не шкідливо, дуже згубна. Буде страждати шкіра. 2.Пам'ятайте, що ефективність більш дорого засобу може з надлишком компенсувати різницю в ціні. При тому, що шкоди вашій шкірі принесе набагато менше. Поради:

Слайд 10

Рекомендації: Тип шкіри Рекомендоване pH Рекомендовані сорти мила Нормальна шкіра Будь-яка реакція розчину, так як шкіра не володіє особливою чутливістю Майже всі сорти мила за винятком слабощелочного

Слайд 11

Тип шкіри Рекомендоване pH Рекомендовані сорти мила Подразнена шкіра Нейтральне мило,тому що шкіра дуже Мило, яке має pH = 7 Суха шкіра Мило нейт- ральне,тому що лужне сушить шкіру Мило, яке має pH = 7

Слайд 12

Тип шкіри Рекомендоване рН Рекомендовані сорти мила Жирна шкіра Мило лужне, тому що необхідно видаляти надлишки шкірного сала Мило яке має pH = 8-10 Комбінована шкіра Мило,відповідне ділянці шкіри,тому що шкіра поєднує ділянки різних типів Рекомендується поєднання різних сортів мила для кожної ділянки шкіри, або використання спеціальних засобів гігієни

Слайд 13

З історії… Історія миловаріння нараховує, щонайменше,6000 років. Мило в ту пору було напів рідким. Ним не тільки милися,але і фарбували волосся. Мило довго було предметом розкоші і цінувалося разом з дорогими ліками і зіллям. Для прання використовувалися різні глини, рослини (наприклад, мильний корінь).

Слайд 14

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія