X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Харчові додатки

Завантажити презентацію

Харчові додатки

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Харчові додатки: Проектна робота учениць 21 групи Іщук Руслани, Кузнецової Маргарити, Кривоконь Марії, Моцної Марини, Черненко Марини та Яшан Олександри за і проти

Слайд 2

Харчові додатки — це речовини, які додають у продукти з технологічних міркувань, щоб вони не попсувалися, не змінили колір і консистенцію. Особливу увагу харчовим добавкам почали приділяти тільки в XX столітті, коли виробництво продуктів харчування почало розвиватися швидкими темпами. Останнім часом багато людей говорять про шкідливість харчових добавок Е, що не повністю відповідає дійсності. Всі харчові добавки, розроблені мікробіологами, проходять численні тести на нешкідливість для людського організму (перш за все на токсичність і алергічність), і тільки в тому випадку, якщо тести пройшли успішно, харчові добавки рекомендуються для широкого застосування.

Слайд 3

Харчові добавки використовуються з метою: - збереження поживних властивостей харчових продуктів; - надання харчовим продуктам більш привабливого вигляду; - збільшення терміну зберігання харчових продуктів; - полегшення технологічної обробки продовольчої сировини; - здешевлення та скорочення технологічного процесу. Використовують: В США – 1500 найменувань харчових добавок; в країнах ЄС – 1200; в Росії — 415; в ФРн— 350; в Україні — 221.

Слайд 4

Розрізняють 30 функціональних класів харчових добавок: барвники, консерванти, антиоксиданти, підсолоджувачі, емульгатори, загусники, желюючі речовини, стабілізатори, посилювачі смаку, регулятори кислотності, розпушувачі, піногасителі, глазурі, солі-плавителі, поліпшувачі борошна, отверджувачі, регулятори вологи, наповнювачі, гази-витискачі, модифіковані крохмалі, речовини для змащення пекарських форм та листів та ін.