X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Харчові добавки"

Завантажити презентацію

"Харчові добавки"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

добавки Харчові

Слайд 2

Харчовими добавками називають групу природних або синтетичних речовин, які спеціально додають до продовольчої сировини, напівфабрикатів або готових продуктів з метою надання їм певних якісних показників.

Слайд 3

Щорічно виробництво харчових добавок збільшується в країнах Європи — на 2%, в США — на 4,4%, в Азії на 10—15%.

Слайд 4

Розрізняють 30 функціональних класів харчових добавок. Вживання харчових добавок в Україні було обмеженим порівняно із зарубіжними країнами Європи та США. Протягом останніх років використання харчових добавок в країні значно збільшилось. В 1994 році, згідно з Постановою Кабінету Міністрів, було дозволено використання 194 препаратів, в 2000 році — вже 221.

Слайд 5

Харчові добавки використовуються з метою: - збереження поживних властивостей харчових продуктів; -надання харчовим продуктам більш привабливого вигляду; -збільшення терміну зберігання харчових продуктів; -полегшення технологічної обробки продовольчої сировини; -здешевлення та скорочення технологічного процесу.

Слайд 6

Класифікація харчових добавок Барвники (Е100 - Е199) - надають продуктам більш привабливого, стійкого кольору.Більшість з цих добавок викликає появу злоякісних пухлин.

Слайд 7

Класифікація харчових добавок Консерванти (Е200 - Е299) - продовжують реальный термін зберігання харчових продуктів, і головним чином за рахунок пригнічення росту мікроорганізмів, продукти життєдіяльності яких можуть мати неприємний смак та запах, а часто є шкідливими для організму людини. Добавки Е230,Е231,Е232,Е239- АЛЕРГЕНИ

Слайд 8

Класифікація харчових добавок Антиоксиданти або антиокислювачі (Е300 - Е399) - пригнічують процеси окислення, так само як і попередня група харчових добавок, збільшуючи термін зберігання харчових продуктів. Е171-173, Е320-322 СПРИЧИНЮЮТЬ ХВОРОБИ ПЕЧІНКИ І НИРОК.

Слайд 9

Класифікація харчових добавок Стабілізатори, загущувачі і емульгатори (Е400 - Е499) - група харчових добавок, які роблять продукт більш стіким в широкому розумінні (в першу чергу фізично) або надають харчовим продуктам вид та форму, більш зручну для вживання. Добавки Е338-341, Е407, Е450, Е461-466-викликають захворювання шлунково- кишкового тракту.

Слайд 10

Класифікація харчових добавок Регулятори кислотності (pH) та речовини проти злежування, комкування (Е500 - Е599) - група харчових добавок, які регулюють в першу чергу кислотність, сипучість, однорідність продуктів харчування для покращення органо-лептичних показників та загального вигляду продуктів.

Слайд 11

Класифікація харчових добавок Підсилювачі смаку та аромату (ароматизатори) - Е600 - Е699, група добавок покликана допомогти створити в готовому продукті максимально стійкий та приємный для споживача смак та аромат.

Слайд 12

Класифікація харчових добавок Антибіотики (Е700 - Е799) - речовини, що пригнічують ріст живих клітин (в першу чергу мікроорганізмів). На відміну від групи консервантів, мають більш вузьку проте часто і більш ефективну специфіку дії.

Слайд 13

Найнебезпечнішими для людини і забороненими харчовими добавками є: -цитрусовий червоний барвник (Е 212); -червоний амарант (Е 123); -консервант формальдегід (Е 240); -бромат калію (Е 924а); -алюміній (Е 173) – барвник. Дані барвники часто використовуються для виробницива солодощів (цукерок, печива…)

Слайд 14

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія