X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Харчова промисловість

Завантажити презентацію

Харчова промисловість

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Мета уроку ми сформуємо уявлення про галузеву і територіальну структуру харчової промисловості та принципи розміщення її підприємств; визначимо особливості харчової промисловості України; покажемо вміст поживних речовин та елементів у продуктах харчування; розвинемо вміння та навички еекспериментальної роботи під час проведення дослідів; активізуємо розумову діяльність; формуватимемо логічне мислення, вміння узагальнювати та робити висновки; розвиватимемо навички публічних виступів; удосконалимо вміння працювати з різними джерелами знань.

Слайд 3

Слайд 4

Слайд 5

5 корів; 2800 л пива; 24 свині; 7244 кг хліба; 874 птаха; 7988 кг картоплі; 783 кг риби; 218 кг тв. сиру; 490 л вина; 12776 яєць

Слайд 6

У пік голодомору українські селяни вмирали з такою швидкістю: 17 осіб за хвилину; 1 тисяча за годину; 25 тисяч людей – за день. 7 мільйонів українців померли від голоду в головній житниці Європи

Слайд 7

ПРАКТИКУМ 1 Визначення наявності крохмалю в продуктах Розведений спиртовий розчин іоду капніть на шматочок: картоплі, печива, ковбаси, хліба. Чи змінився колір продукту? Зробіть висновок. Визначення наявності фуксину в ковбасі Шматочок ретельно подрібненої ковбаси заливаємо на півгодини невеликою кількістю спирту. Чи змінився колір спирту? Зробіть висновок.

Слайд 8

Практикум 2 Визначення свіжості м'яса До шматочка м'яса прикладіть папірець універсального індикатора. Чи змінився колір індикатора Зробіть висновок. Визначення свіжості риби У тілі риби роблять глибокий надріз, в який поміщають лакмусовий папірець, змочений дистильованою водою, притискаючи його скляною паличкою. Свіжа або морожена риба має слабокислу або нейтральну реакцію (папірець трохи червоніє). Якщо реакція лужна або дуже кисла, це означає, що риба неякісна.

Слайд 9

ПРАКТИКУМ 3 Визначення нітратів і нітритів Рослинний зразок подрібнити та розтерти в ступці. Краплі одержаного рослинного соку помістити в пробірку й додати дві-три краплі дифеніламіну. Чи змінився колір дифеніламіну? Зробіть висновок. Якщо нітрати відсутні, колір не змінюється; за незначної кількості колір дифеніламіну змінюється на світло-блакитний, а за великої кількості — на темно-синій. Визначення наявності Феруму в яблучному соку. До невеликої кількості яблучного соку додаємо розчин жовтої кров’яної солі. Чи змінився її колір? Зробіть висновок? При наявності заліза Fe в соку утворюється розчин синього кольору, що носить назву «берлінська лазур», при відсутності – колір не змінюється.

Слайд 10

Галузева структура харчової промисловості

Слайд 11

Слайд 12

Слайд 13

Слайд 14

Слайд 15

Закінчить логічні ланцюжки Гній → … → … → морозиво Молоко → … → … → сир Селітра → … → … → чіпси

Слайд 16

Уміст Іоду в продуктах харчування Установіть продукти, в яких вміст Іоду найбільший, та вкажіть галузь харчової промисловості, що виробляє цей продукт або використовує його як сировину

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Географія