X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Вступ до економічної теорії

Завантажити презентацію

Вступ до економічної теорії

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Вступ до економічної теорії Що і для чого вивчає економічна наука, її місце серед інших наук. Черкаси, СШ № 28, Леонова Валентина Леонтіївна

Слайд 2

Слайд 3

Сучасне життя в умовах ринкової економіки дає людині дві можливості: 1. Стати найманим працівником, продаючи свої знання й уміння роботодавцю. 2.Стати самому роботодавцем, відкрити власну справу, стати господарем.

Слайд 4

У стародавній Греції під словом “економіка ” розуміли ведення домашнього господарства , яке здійснював сам господар або наймані робітники. У центрі економічних процесів завжди перебували власники, виробники, посередники. Тепер, говорячи про економіку, ми маємо на увазі не тільки домашнє господарство, а й підприємства, національне і світове господарство.

Слайд 5

Слово “ економіка ” вперше використовував у свої працях Аристотель. Отже, воно має грецьке коріння й походить відповідно від двох слів: “ойсоs”- будинок, домашнє господарство і “ nomos” – закон, що означає управління господарством.

Слайд 6

Економіка - це наука про основи господарювання, яка дає відповіді на питання: 1. Що робити? Що з товарів та послуг має бути вироблено і в якій кількості, аби потреби людей були задоволені якомога повніше? 2.Як робити? Як виробляти товари та послуги, тобто які ресурси та технології використовуються? 3.Для кого виробляти, адже у кожній соціальній групі свої потреби.

Слайд 7

Економічна наука вивчає, як люди, використовуючи обмежені виробничі ресурси, можуть досягти створення різноманітних потреб. Ресурси- це земля, праця людей, обладнання та устаткування.

Слайд 8

Економіка – це сфера життя суспільства, яка охоплює виробництво товарів та послуг, обмін ними, розподіл створених у суспільстві благ і споживання.

Слайд 9

Це поєднання ресурсів землі, праці, капіталу матеріальних засобів виробництва. Їх узгодження, цілеспрямоване використання. Спосіб поєднання різних сфер і галузей, видів виробництва, що ґрунтується на суспільному поділі праці.

Слайд 10

Відносини, завдяки яким речі та послуги рухаються від виробника до споживача Рух здійснюється за допомогою грошей Його обслуговують різноманітні установи торгівлі, банки.

Слайд 11

Це формування доходів: підприємця чи робітника, службовця чи власника земельної ділянки, банкіра чи держави.

Слайд 12

Використання доходів і реалізація тих корисностей, що їх мають речі та послуги.

Слайд 13

1.Як організувати виробництво, 2.Обмін продуктами праці, 3.Розподіл багатства, 4.Споживання в умовах обмежених виробничих ресурсів для якнайповнішого задоволення різноманітних потреб.

Слайд 14

Основні питання: Мета економічного дослідження. Етапи економічного дослідження. Значення економіки для суспільства в цілому. Значення економіки у житті окремої людини. Значення економіки та її місце серед інших наук. Методи економічного дослідження.

Слайд 15

Економіка-це сфера життя суспільства

Слайд 16

ЕТАПИ ЕКОНОМІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ Збирання фактів це змалювання певних явищ, сфер економіки, обґрунтування економічної політики. Розробка теорії – це змалювання певних явищ, сфер економіки, їх аналіз і класифікація. Обґрунтування економічної теорії- це спроба пояснити певні явища.

Слайд 17

Значення економічної науки

Слайд 18

Значення економічної науки в житті окремої людини Сприяння раціональній поведінці у сфері споживання. Доцільне використання доходів і заощаджень. Формування вмінь орієнтуватися у сфері бізнесу. Сприяння прийняттю правильних рішень при виборі сфери діяльності.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка