X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Виробничий потенціал національної економіки.

Завантажити презентацію

Виробничий потенціал національної економіки.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Підготувала Учениця 11Б класу Кунтиш Олександра Виробничий потенціал національної економіки.

Слайд 2

Мозковий штурм Якщо взяти всі складові економічного потенціалу України, особливо інтелектуальні здібності української нації, наша держава посідає за його величиною 3 місце у світі. Вона реально поступається лише Китаю( 1-е місце) і США ( 2-е місце).

Слайд 3

Національна економіка Національна економіка – економічно і організаційно єдина система взаємоповязаних галузей і сфер діяльності людей. Щоб національна економіка мала можливість  створювати матеріальні блага, надавати послуги, необхідні наявні в країні ресурси : виробничі, трудові, природні, фінансові, інформаційні, науково- технічні, тощо. Величину економічного потенціалу характеризують фактичний обсяг і структура виробництва матеріальних благ.

Слайд 4

Чим більші масштаби і вища інтенсивність виробництва, тим суспільство є багатшим, воно має більші можливості для подальшого розширення виробництва і задоволення будь яких матеріальних і духовних потреб населення. Економічний потенціал може бути великим, але використовуватися неефективно і нерозумно.Трапляється і навпаки - ресурсів для розвитку в держави ніби й немає, але вона економічно процвітає. Взяти хоча б Сінгапур.

Слайд 5

Виробничий потенціал Теоретики-марксисти вказували, що найвиразнішою інституціональною формою вияву працездатності є виробництво.

Слайд 6

Поняття «виробничий потенціал суспільства» як єдність просторових і тимчасових характеристик одночасно відображає три рівні зв’язків і відносин: минуле — стійку сукупність наявних властивостей, накопичених системою в процесі її становлення, що обумовлюють здатність (можливість) системи до оптимального функціонування і розвитку; сьогодення — процеси актуалізації накопиченого системою, практичне застосування і діяльне використання її надбань, реалізовані і нереалізовані можливості і резерви; орієнтири на майбутнє — у процесі трудової діяльності не тільки реалізуються наявні здатності переходу з віртуальної форми буття в актуальну, а й народжуються нові сили і здібності.

Слайд 7

Виробничі, фінансові та трудові ресурси Виробничі ресурси – матеріальний капітал. В перекладі з італійської – головне майно. Це всі засоби виробництва створені людиною для організації самого виробництва: виробничі будівлі, обладнання, інструменти, верстати, різноманітне устаткування, транспортні засоби. Але в цьому питанні є проблеми.

Слайд 8

Проблеми україни

Слайд 9

Слайд 10

Фінансові ресурси – грошовий капітал. Кошти, які належать підприємцям, або іншим власникам. Вони призначаються для організації та розширення виробництва, придбання знарядь праці, матеріалів і сировини, найму робітників і спеціалістів. Важливою умовою розвитку економіки є наявність фінансових ресурсів. Саме цих ресурсів не вистачає Україні.

Слайд 11

ТРУДОВІ РЕСУРСИ. Це люди зі своїми здібностями, розумом, пам’яттю, знаннями, досвідом, який вони придбали під час навчання і практичної діяльності. Без праці не можливо ні використання природних багатств, ні виробництво необхідних товарів. З розвитком виробництва зростають вимоги до кваліфікації працівників. їхнього загальноосвітнього рівня. Грамотна, культурна людина глибше усвідомлює відповідальність, більш ініціативна і вимоглива до себе. В Україні трудові ресурси складають понад 50% всього населення. Вони мають фізичні і розумові здібності, високий освітній і професійний рівень, виробничий досвід. Характерними рисами більшості українців є акуратність і обов’язковість, працьовитість і почуття власної гідності, тяжіння до особистої незалежності. Усі ці риси говорять про якісний бік трудових ресурсів. Отже, можна сказати,що ця складова економічного потенціалу України відповідає найвищим вимогам.

Слайд 12

Україна має сприятливе географічне положення, кваліфіковані трудові ресурси, її господарство забезпечене багатьма видами природних ресурсів, але рівень життя більшості її громадян не є високим. Це означає, що її економічний потенціал не спрацьовує.

Слайд 13

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка