X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТРАНСНАЦІОНАЛЬНИХ КОРПОРАЦІЙ В УКРАЇНІ

Завантажити презентацію

ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТРАНСНАЦІОНАЛЬНИХ КОРПОРАЦІЙ В УКРАЇНІ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТРАНСНАЦІОНАЛЬНИХ КОРПОРАЦІЙ В УКРАЇНІ

Слайд 2

Експерти ООН визначили основні ознаки, за якими компанію можна віднести до транснаціональної: річний обсяг продажу такої компанії повинен перевищувати 100 млн. дол., наявність філіалів неменш, ніж у шести країнах, аналізується відсоток продажу товарів за межами країни-резиденції. Також до ТНК, згідно визначення комісії ООН, відноситься компанія, що включає одиниці у двох або більше країнах, незалежно від їх юридичної форми та сфери діяльності.

Слайд 3

Світові ТНК на українському ринку В Україні зафіксовано близько 7 тис. філій іноземних ТНК, тоді як у світі їх загалом приблизно 810000, тобто лише0,8 % від загальної кількості філій ТНК. Капітал західних ТНК тут в основному зосередився у: харчовій промисловості, тютюновій промисловості, торгівлі, фінансах, енергетиці.

Слайд 4

В Україні,до перших ТНК, що почали формуватися в Україні можна віднести: ФПГ «СКМ», «DCH» Холдинг, НВГ «Інтерпайп», ВАТ «Укрнафта», NEMIROFF Холдинг, «КК «ROSHEN», «ІСД», Корпорація"УкрАВТО"

Слайд 5

1. СКМ (System Capital Management) Найбільшою фінансово-промисловою групою України є СКМ (System Capital Management), її діяльність сконцентрована в чотирьох основних сферах: металургія й видобуток вугілля, виробництво електроенергії; банківська справа і страхування; телекомунікації. Крім того, СКМ володіє й управляє активами в інших секторах бізнесу, включаючи нерухомість, медіа-бізнес, видобуток і переробку глин, роздрібну торгівлю, машинобудування, виробництво пива, автозаправні станції, спорт. У ціломуГрупа СКМ об’єднує більше 100 компаній Крім українських активів СКМ володіє компаніями в країнах Європи (Італія, Швейцарія, Великобританія, Росія) та США.

Слайд 6

2.«Інтерпайп» (Interpipe Group) Четверта за рівнем потужностей трубна компанією світу, третьою в світі з виробництва і постачання залізничних коліс, найбільший світовимйпостачальником силікомарганцю. Частка компанії на світових ринках безшовних труб складає 4,1%, залізничних коліс – 10%, марганцевих феросплавів – більше 11%. Продукція підприємств «Інтерпайпу» поставляється більш ніж в 70 країн світу, частка експорту в структурі продажів складає близько 70%. Головний офіс корпорації «Інтерпайп» розташований у Дніпропетровську, представництва й агентські служби – у Росії, Білорусі, Азербайджані, Казахстані, Узбекистані, Швейцарії, США та інших країнах. До складу групи входить цілий ряд виробничих, торгових, сервісних та інших компаній.

Слайд 7

3.ООО«DCH» (Development Construction Holding) Промислові підприємства, що входять у DCH, займаються виробництвом добрив, хімічної продукції, склотари. Активи групи зосереджені в таких сферах, як промисловість, будівництво, фінанси і девелопмент. Управління активами «DCH» здійснює компанія «DCH IM» (DCH Investment Management). Серед активів групи - 24,5% акцій АКІБ «УкрСиббанк», а також ВАТ «Азот» (Черкаси), ТОВ «Мерефянська скляна компанія», Українська гірничодобувна компанія, компанія «Харків-цемент», будівельний холдинг «Strabag. Ukraine» (спільно з компаніями «Strabag SE» (Австрія) і «Базовий елемент» (Росія) .

Слайд 8

4.ВAT «Укрнафта» ВАТ «Укрнафта» вивчає можливість співробітництва з країнами СНД, Іраном, Лівією, Саудівською Аравією, Польщею та іншими країнами світу. За договорами про спільну інвестиційну і виробничу діяльність ВАТ «Укрнафта» працює з такими компаніями: «Моментум Ентерпрайзіс» (Канада); «Карлтон Трейдінг Україна»; «Аетерал Вектор ресорсіз Інк.» (Канада). Спеціалісти компанії виконують роботи з будівництва свердловин за кордоном (Російська Федерація, Ірак, Індія, Пакистан, Сирія, Алжир, Лівія, Куба, В'єтнам). монопольна нафтовидобувна компанія України.Основні види її діяльності: геологорозвідувальні роботи, експлуатаційне буріння, видобуток нафти, конденсату, супутнього нафтового і природного газу, підготовка нафти і переробка.

Слайд 9

5.Nemiroff Холдинг Один з найбільших світових виробників алкоголю, продукція якого постачається в 55 країн світу. Виробничі потужності компанії складають 2 лікеро-горілчаних заводи розташовані в місті Немирів. Розлив продукції в Росії здійснюється на потужностях ВАТ «Лікеро-горілчаний завод «Ярославський». До структури холдингу входять: Керуюча компанія Nemiroff, Українська горілчана компанія Nemіroff, Дочірнє підприємство (ДП) «Алко Інвест», Торгове представництво Nemіroff у Росії Торгове представництво Nemіroff у Польщі, Nemiroff International зі штаб-квартирою в Будапешті (Угорщина).

Слайд 10

6.КК"ROSHEN" В 2001 році до корпорації "ROSHEN" увійшла Липецька кондитерська фабрика "Ліконф" (Росія), в 2006-м – Клайпедська кондитерська фабрика (Литва). Корпорація працює з 40 дистриб'юторами в Україні і 100 – в країнах СНГ. Продукція експортується до Росії, Казахстану, Узбекистану, Молдови, Естонії, Латвії, Литви, США, Канади, Німеччини та Ізраїлю. Кількість працівників власне корпорації – 240 чоловік.

Слайд 11

7."Індустріальний Союз Донбасу« (ІСД) (ІСД) входить до числа найбільших транснаціональних компаній, що займають ключові позиції у виробництві сталі Центрально- і Східно-європейського регіону. З виробничою потужністю більше 10 млн. т сталі в рік металургійна група корпорації входить до числа 30 найбільших металургійних компаній світу за версією Міжнародного інституту чавуну і сталі. Підприємства групи ІСД здійснюють поставки трьом тисячам клієнтів в більш ніж 40 країн світу. ІСД інвестує засоби в ринки Східної і Центральної Європи, що розвиваються, – Україну, Польщу, Угорщину, Чехію.

Слайд 12

8.Корпорація"УкрАВТО" Експортує автомобілі в країни СНД і далекого зарубіжжя. Виробляє, імпортує і експортує легкові автомобілі ЗАЗ, "Mercedes-Benz", "Chrysler", "Jeep", "Dodge", "Opel", "Chevrolet", "Toyota", "Nissan", "Renault", "Daewoo", "Lada", "Landmark", "Chery", грузовики і автобуси "I-Van", "TATA", "JAC", "Dong Feng«. До складу корпорації "УкрАВТО" входять: • заводи з виробництва автомобілів – два в Україні і два в Польщі (у тому числі український ЗАЗ і польський FSO); • заводи з виробництва комплектуючих – 10 в Україні і 12 в Польщі; • автосалони і пункти продажів – 400 в Україні і 76 в Польщі; • сервісні центри – 222 в Україні і 192 в Польщі.

Слайд 13

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка