X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ УКРАЇНИ

Завантажити презентацію

СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ УКРАЇНИ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ

Слайд 2

1. НАЯВНІ РЕСУРСИ ТА ПОТЕНЦІАЛ РАЙОНУ - площа – 2,0 тис. км2; - населення –30,68тис. чол.; бюджет – 9 736 тис. грн.; пріоритетні галузі: - переробна продукція; - сільське господарство; населені пункти – 52; Кількість селищних рад – 2 Кількість сільських рад - 23

Слайд 3

2. БАЧЕННЯ, МІСІЯ, ПРІОРИТЕТИ РАЙОНУ Бачення: “Приазовський район – це інвестиційно-приваблива територія з високорозвиненим сільськогосподарським виробництвом та належними умовами для життя та культурного розвитку населення” Місія: “Прозора політика влади на всіх рівнях, високорозвинене сільськогосподарське виробництво з екологічно чистими технологіями, наявність рекреаційних ресурсів, розвинута соціальна сфера, широкий якісний ринок послуг, створення сприятливих екологічних умов для життя населення, якісний рівень освіти і культури населення” Пріоритетні напрямки: Зелений туризм. Розвиток рекреаційного потенціалу району Переробка сільськогосподарської продукції. Використання природньо-відновлювальних джерел (соломи) для виробництва теплової енергії. Реформування житлово-комунального господарства. Розвиток аграрного сектору. Розвиток інфраструктури району (дороги, комунікації, газифікація). Збереження та відновлення пам’ятників культури та спадщини. Розвиток сільської місцевості. Розвиток сфери освіти та впровадження вищих навчальних закладів.

Слайд 4

3. SWOT- АНАЛІЗ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

Слайд 5

ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ: слабо розвинена інфраструктура прибережної зони; переробка сільськогосподарської продукції; відсутність водовідведення на території району; низький рівень оплати праці населення; реформування житлово-комунального господарства.

Слайд 6

5. ЗНАКОВІ ОБ’ЄКТИ Пріоритетні напрямки розвитку, як розбудова іміджевих об'єктів району: Об’єкти рекреаційного призначення; Аграрний сектор; Історичні місця; Народні промисли; Відновлення традицій; Розвиток спорту.

Слайд 7

ІДЕЇ, ЗАХОДИ, ПРОЕКТИ ДО ОПЕРАЦІЙНОГО ПЛАНУ ДІЙ Рекреаційний потенціал. Розвиток рекреаційного потенціалу району створює умови для притоку інвестицій в економіку району та розвиток інфраструктури прибережної зони та району вцілому.

Слайд 8

Використання природно-відновлювальних джерел (соломи) для виробництва теплової енергії, шляхом всановлення на території району соломоспалюючих теплогенераторів. Безвідходне використання продукції рослинництва з метою зменшення витрат на придбання паливних матеріалів .

Слайд 9

Розвиток аграрного сектору. Оскільки АПК є однією з найважливіших складових економічної системи, сталість його розвитку багато в чому визначає характер функціонування економіки держави в цілому. Отже, актуальність і доцільність дослідження проблем сталого розвитку аграрного сектора обумовлені значимістю зрівноваженого функціонування економічної, екологічної та соціальної системи .

Слайд 10

Розвиток інфраструктури району (дороги, комунікації, газифікація). - транспортно-експлуатаційний стан доріг, мостів та дорожньої інфраструктури не забезпечує швидкого, комфортного, економічного та безпечного перевезення пасажирів і вантажів, а отже, прискореного соціально-економічного, екологічно збалансованого розвитку держави, підвищення конкурентоспроможності автомобільних шляхів щодо забезпечення транзитних перевезень і розвитку туризму; будівництво водоводу з метою забезпечення прибережної зони питною водою; будівництво очисних споруд та каналізаційної мережі на території районного центру, з метою збереження екологічної привабливості регіону; - одним із найбільш ефективних шляхів виходу з енергетичної кризи може бути розвиток технології газифікації .

Слайд 11

Систематизація інформації щодо майбутнього проекту за напрямками Інформація, необхідна для розробки ТЕО: Фінансова: кредитування, оподаткування, страхування Економічна: аналіз економічного стану та розвитку галузі Ринкова: ринку, продаж, цін, темпів розвитку, можливої конкуренції Виробнича: технології, матеріали, сировина, кваліфікований персонал Галузева: соціальні, економічні та політичні умови розвитку

Слайд 12

Подальші дії в 2008 році розробка комплексного плану дій по реалізації проекту; визначення конкретних строків поетапного виконання проекту та створення програм для його подальшого фінансування; цільове розподілення бюджетних коштів, спрямування установленого фінансування за пріоритетними напрямками; розрахунок прогнозних показників економічного та соціального ефекту від надходження інвестиційних коштів до регіону.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка