X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Раціональна економічна поведінка споживача та виробника

Завантажити презентацію

Раціональна економічна поведінка споживача та виробника

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Потреби споживача Тема №2. Раціональна економічна поведінка споживача та виробника Після вивчення теми ви знатимете: Що таке потреба та споживчі блага Як класифікуються потреби та споживчі блага Що спонукає споживача у його виборі певних товарів та послуг Черкаси, СШ № 28, Леонова Валентина Леонтіївна

Слайд 2

Епіграф Світ надто великий, аби задовольняти потреби будь – якої людини, але надто малий, аби задовольнити людську жадобу. М.Ганді.

Слайд 3

Потреба Потреба-це прояв неохідності певних благ, бажання володіти ними, відчуття нестачі, якщо бажання залишається незадоволеним.

Слайд 4

Потреби людини безмежні у своєму розвиткові і тенденції до підвищення Потреби залежать від : від віку та смаків; від національних звичок і традицій; від стану здоров’я. Потреби усвідомлюються людиною.

Слайд 5

Класифікація потреб Потреби поділяють на: Матеріальні і нематеріальні. Першочергові і такі, що задовольняються предметами розкоші. Індивідуальні і колективні.

Слайд 6

Слайд 7

Класифікація (піраміда ) потреб за Маслоу

Слайд 8

Споживче благо Споживче благо - все, що задовольняє наші потреби. Економічні блага - це блага, що людина спеціально створює і виробляє для задоволення своїх потреб. Безкоштовні блага люди не створюють, а знаходять у природі в готовому для використання вигляді. Безкоштовність благ відносна.

Слайд 9

Споживчі блага

Слайд 10

Товар – це продукт праці, який задовольняє певну потребу людини.

Слайд 11

Економічні блага поділяються на Довготривалі економічні блага – це блага, що людина виробляє і чим користується тривалий час. Нетривалі економічні блага – це блага , що людина виробляє і використовує одразу.

Слайд 12

Слайд 13

Товари та послуги

Слайд 14

Товари та послуги Взаємозамінювальні (субститути) - товари та послуги, здатні задовольняти одну й ту саму потребу людини. Взаємодоповнювані (комплементарні) - це товари та послуги, здатні задовольнити певну потребу людини тільки в комплексі.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка