X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Попит

Завантажити презентацію

Попит

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Мета уроку Розрізняти поняття «попит» та «величина попиту». Дослідити обернену залежність між ціною та кількістю товару, яку готові купити споживачі за даних умов. Навчитись будувати криву попиту. Характеризувати та аналізувати фактори, які впливають на попит. Визначати вплив нецінових чинників на зміну попиту.

Слайд 3

Для того щоб зрозуміти поняття «попит» та «кількість попиту» ми проведемо гру “Аукціон” Тобто учні будуть купляти цукерку за умовні гроші, а предмет продажу отримає той покупець, котрий запропонує на нього найвищу ціну. Ця вища ціна відсіє тих, хто не зможе собі дозволити високі витрати на придбання товару та виявить платоспроможних. Їх кількість буде обмеженою. Економісти називають таку ситуацію обмежуючим ефектом цін, тобто, чим рідкісніший продукт, тим вища на нього ціна, і тим менше людей зможуть його купити.

Слайд 4

1.Що відбувається, коли ми, маючи бажання і можливість купити якийсь продукт чи послугу у відповідному місці, у певний час за певною ціною отримуємо його? 2. Як реагували покупці на збільшення ціни на товар в кожному наступному раунді? 3. Як змінювалась кількість покупців, які б могли придбати товар, в кожному наступному раунді?

Слайд 5

Попит – це бажання і можливість споживача купити товар чи послугу за певною ціною у відповідному місці у певний період часу . Зміна ціни товару (Р)зумовлює зміну величини попиту на товар, що графічно відображається переміщенням у нову точку по незмінній кривій попиту.

Слайд 6

Закон попиту: чим вища ціна тим меншу кількість товару куплять споживачі і навпаки.

Слайд 7

Кількість попиту на товар визначається його ціною. Тобто, при цьому ми будемо рухатись по кривій попиту: чим вища ціна, тим менше товару куплять і навпаки.

Слайд 8

Функція попиту – це взаємозалежність між величиною попиту на товар і неціновими факторами, що його визначають. Дану функцію можна записати наступним чином:

Слайд 9

Qd = f(P; PS, Pc, N, S, F, I) де Qd – величина попиту; P – ціна товару; Ps – ціна на товари взаємозамінники (субститути); Pc – ціна на товари доповнювачі (комплементи); N - кількість споживачів ; S – сезонність; F – смаки споживачів; I – доходи споживачів.

Слайд 10

Товари замінники ( субститути) – товари які задовольняють ту саму потребу: чай, сік, вода, молоко, кава – продукти якими можна втамувати спрагу; газета, радіо, телебачення, інтернет – джерело отримання інформації. Товари доповнювачі ( комплементи) – товари які використовують разом: зубна щітка та зубна паста, мобільний телефон та sim-карта до нього, автомобіль та бензин.

Слайд 11

D1 D2

Слайд 12

Отже, ми дослідили: 1.Яка різниця між попитом і кількістю попиту? Попит – це бажання і можливість споживачів купити товар чи послугу за певною ціною у відповідному місці у певний період часу . Зміна ціни товару (Р)зумовлює зміну величина попиту на товар, що графічно відображається переміщенням у нову точку по незмінній кривій попиту.

Слайд 13

2. Чи правильне таке твердження: «За інших однакових умов між ціною та величиною попиту існує обернена залежність» Так, твердження правильне. Це закон попиту: що нижча ціна товару, то більша величина попиту на нього і навпаки.

Слайд 14

Назвіть нецінові фактори, які впливають на зміну попиту та наведіть власні приклади. Ціна на товари взаємозамінники ( субститути) Ціна на товари доповнювачі (комплементи) Кількість споживачів Сезонність Смаки споживачів Доходи споживачів.

Слайд 15

4.Як можна зобразити зміну попиту графічно? Зміна одного чи декількох визначників попиту спричиняє зміну попиту, тобто переміщення всієї кривої. Коли попит на товар зростає, крива попиту перемішується праворуч D1 (збільшення попиту). І навпаки, зі зниженням попиту на товар крива попиту переміщується ліворуч D2 (зменшення попиту)

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка