X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Поняття про світову торгівлю. Торговельний баланс країни. Державне регулювання міжнародної торгівлі

Завантажити презентацію

Поняття про світову торгівлю. Торговельний баланс країни. Державне регулювання міжнародної торгівлі

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Світова торгівля. Торговельний баланс країни. Державне регулювання міжнародної торгівлі Вчитель: Туряниця Олена Валеріївна

Слайд 2

«Торгівля об’єднує людство в загальне братерство взаємної залежності й інтересів». Д. Гарфільда

Слайд 3

Світове господарство — сукупність національних економік, які беруть участь у міжнародному роз.-поділі праці та взаємодіють через систему міжнародних економічних відносин. Міжнародний розподіл праці — спеціалізація країн на виробництві певних товарів та послуг у залежності від внутрішніх умов і можливостей. Міжнародні економічні відносини — система господарських зв'язків між країнами. Глобалізація — процес зростання взаємозалежності країн унаслідок збільшення масштабів та обсягів міжнародних економічних відносин на основі інформаційних та комунікаційних технологій.

Слайд 4

Світовий товарний ринок – система обміну товарами та послугами між країнами. Міжнародна спеціалізація – спрямованість економіки країни на випуск певного виду продукції. Міжнародна кооперація – процес формування сталих виробничих зв’язків між підприємствами різних країн, у результаті якого здійснюється сумісна діяльність із випуску елементів готової продукції. Транснаціональні корпорації (ТНК) – великі компанії, що мають (за класифікацією ООН) щорічний обіг не менше 1000 млн. дол.. США, філіали не менше ніж у шести країнах світу, частину активів за кордоном – не менше 25%.

Слайд 5

Основні форми міжнародних економічних відносин: Зовнішня торгівля; Вивіз капіталу і виробниче співробітництво; Науково-технічне співробітництво; Валютно-фінансові відносини; Міграція робочої сили.

Слайд 6

Слайд 7

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка