X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Підприємства. Підприємницька діяльність

Завантажити презентацію

Підприємства. Підприємницька діяльність

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Підприємницька діяльність

Слайд 2

“Підприємці” – це люди, котрі організовують виробництво товарів і послуг і забезпечують діяльність підприємства.

Слайд 3

“Підприємство (фірма)” – це самостійний суб'єкт господарювання, який здійснює виробничу і комерційну діяльність з метою одержання відповідного прибутку. Підприємство має назву (найменування) під якою воно діє в господарському житті.

Слайд 4

Слайд 5

Підприємство як юридична особа має: Свій статут (а якщо вимагає закон, тоді ще й договір про заснування). Рахунок у банку. Баланс прибутків і витрат. Печатку. Право встановлювати договірні відносини з іншими підприємствами і громадянами країни (фізичними особами).

Слайд 6

Ознаки підприємства як юридичної особи: Організаційна єдність; Відокремлення майна; Майнова відповідальність; Право від свого імені й у власних інтересах звертатися до суду.

Слайд 7

Підприємництво – це самостійна, ініціативна, ризикована діяльність підприємця, спрямована на створення найбільш сприятливих умов господарської діяльності з метою одержання прибутку.

Слайд 8

Існують також різновиди діяльності, якими можна займатися, але з дозволу держави. Для цього треба одержати ліцензію. Перелік таких різновидів діяльності визначається законодавством України. Існують різновиди діяльності, якими займається лише держава (виготовлення цінних паперів і грошових знаків …) Підприємницька діяльність може бути припинена або заборонена.

Слайд 9

Слайд 10

Одноосібне володіння – це фірма, власник якої самостійно веде справи у власних інтересах, одержує весь прибуток і несе особисту відповідальність за всіма її зобов'язаннями.

Слайд 11

Безперечні переваги одноосібного володіння: Простота організації; Свобода дій під час прийняття рішень; Вагомий економічний стимул, який полягає в одержанні всього прибутку однією особою.

Слайд 12

Очевидні недоліки цієї фірми: Обмеженість фінансових і матеріальних ресурсів; Складність одержання кредитів; Відсутність розвиненої системи внутрішньої спеціалізації виробничих та управлінських функцій; Необмежена відповідальність власника.

Слайд 13

Партнерство – це фірма, організована кількома особами, котрі спільно володіють і управляють підприємством і при цьому всі вони несуть необмежену відповідальність за діяльність підприємства

Слайд 14

Переваги партнерства: Більшість переваг одноосібного володіння; Легко організувати, контролювати; Неважко управляти Ширше використання поділу праці й спеціалізації; Сприятливі умови для розв'язання фінансових питань

Слайд 15

Недоліки партнерства: Мізерність фінансових коштів Необмежена відповідальність Розподіл функцій, у результаті чого може виникнути неузгодженість між партнерами

Слайд 16

Корпорація – це фірма, що має форму юридичної особи, де відповідальність кожного власника обмежена його внеском у це підприємство

Слайд 17

Переваги корпорації: Управління відносно не залежить від власників; Пай (акції) можна продати; В разі банкрутства акціонери втрачають лише ті суми, що заплатили, купуючи акції; Кредитори висувають позов до корпорації загалом, а не до акціонерів як приватних осіб.

Слайд 18

Недоліки корпорації: Широкі можливості для зловживань; Дрібні й середні власники акцій недостатньо інформовані; Небезпека втручання акціонерів у поточні справи. Власники контрольного пакета акцій можуть здійснювати контроль лиш за вищими керівниками; Подвійне оподаткування.

Слайд 19

Організаційно-правові форми підприємств в Україні: Приватне підприємство; Колективне підприємство; Комунальне підприємство; Державне підприємство; Підприємство, грунтоване на змішаній формі власності .

Слайд 20

Колективні підприємства: Кооперативи; Орендні підприємства; Господарські товариства.

Слайд 21

Господарські товариства: Акціонерні товариства; Товариства з обмеженою відповідальністю; Товариства з додатковою відповідальністю;

Слайд 22

Акціонерні товариства (АТ): Відкриті АТ, акції яких можуть вільно продаватися й купуватися Закриті АТ, акції яких розподіляються між засновниками

Слайд 23

Категорії підприємств за масштабом ( розміром) ( зайнятість ( осіб)):

Слайд 24

Категорії підприємств за масштабом ( розміром) ( оборот ( валовий дохід)):

Слайд 25

Стадії реєстрування: Складання документів про заснування ; Подання документів на реєстрацію; Одержання посвідчення . Після того, як підприємець обрав організаційно-правову форму підприємства його треба зареєструвати.

Слайд 26

Категорії підприємств за метою діяльності:

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка