X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"ООН"

Завантажити презентацію

"ООН"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

У сучасних міжнародних відносинах міжнародним організаціям приділяється значна роль. Починаючи з 19 сторіччя, прагнення до інтернаціоналізації багатьох сторін життя товариства викликало необхідність створення нової форми міжнародного співробітництва. Новим етапом у розвитку світового співтовариства явилися установи перших міжнародних універсальних організацій - Всесвітньої телеграфної спілки в 1865 р. і Всесвітньої поштової спілки в 1874 р. В даний час нараховується більш 4 тисяч міжнародних організацій, що мають різноманітний правовий статус. Це дозволяє говорити про систему міжнародних організацій, центром якої є ООН (Організація Об'єднаних Націй).

Слайд 2

ООН ООН - універсальна міжнародна організація, створена з метою підтримки миру і міжнародної безпеки і розвитку співробітництва між державами. Важливим етапом на шляху створення ООН стала конференція союзних держав у Москві в 1943 році.

Слайд 3

Система ООН, містить у собі головні органи: * Генеральну Асамблею ООН; * Рада безпеки ООН; * Економічну і Соціальну Раду ООН; * Рада по Опіці ООН; * Міжнародний Суд ООН, Секретаріат ООН.

Слайд 4

Генеральна асамблея ООН - має широкі повноваження. Вона може обговорювати будь-які питання або справи, у тому числі стосовні до повноважень і функцій любого з органів ООН. Генеральна Асамблея ООН уповноважена розглядати загальні принципи співробітництва в справі підтримки міжнародного миру і безпеки, у тому числі принципи, що визначають роззброювання і регулювання озброєнь, і пропонувати у відношенні цих принципів рекомендації..

Слайд 5

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВОЗ) ВОЗ - створена в 1946 р. на Міжнародній конференції по охороні здоров'я в Нью-Йорку. Її ціль - досягнення всіма народами можливо вищого рівня здоров'я. Основні напрямки діяльності ВОЗ: - боротьба з інфекційними хворобами; - розробка карантинних і санітарних правил; - проблеми соціального характеру.

Слайд 6

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка