X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Оцінка резульатів діяльності та фінансового стану підприємства

Завантажити презентацію

Оцінка резульатів діяльності та фінансового стану підприємства

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

«Оцінка результатів діяльності та фінансового стану підприємства»

Слайд 2

Фінансовий стан підприємства - це комплексне поняття, яке є результатом взаємодії всіх елементів системи фінансових відносин , визначається сукупністю виробничо-господарських факторів і характеризується системою показників, що відображають наявність, розміщення і використання фінансових ресурсів.

Слайд 3

Фінансовий стан залежить від результатів його виробничої, комерційної та фінансово-господарської діяльності. Тому на нього впливають усі ці види діяльності підприємства. Передовсім на фінансовому стані підприємства позитивно позначаються безперебійний випуск і реалізація високоякісної продукції.

Слайд 4

Фінансова діяльність має бути спрямована : на забезпечення систематичного надходження й ефективного використання фінансових ресурсів, дотримання розрахункової і кредитної дисципліни, досягнення раціонального співвідношення власних і залучених коштів, фінансової стійкості з метою ефективного функціонування підприємства.

Слайд 5

Метою оцінки фінансового стану підприємства є пошук резервів підвищення рентабельності виробництва і зміцнення комерційного розрахунку як основи стабільної роботи підприємства і виконання ним зобов'язань перед бюджетом, банком та іншими установами.

Слайд 6

Основн1 завдання аналізу фінансового стану : дослідження рентабельності та фінансової стійкості; дослідження ефективності використання майна (капіталу) , забезпечення власними оборотними коштами; об'єктивна оцінка динаміки та стану ліквідності, платоспроможності та фінансової стійкості; оцінка становища суб'єкта господарювання на фінансовому ринку та його конкурентоспроможності; аналіз ділової активності та становища на ринку цінних паперів; визначення ефективності використання фінансових ресурсів.

Слайд 7

Слайд 8

Основний зміст зовнішнього фінансового аналізу, який здійснюється партнерами , контролюючими органами на основі даних публічної фінансової звітності: аналіз абсолютних показників прибутку; аналіз показників рентабельності; аналіз фінансового стану, фінансової стійкості, стабільності підприємства, його платоспроможності та ліквідності балансу; аналіз ефективності використання залученого капіталу; економічна діагностика фінансового стану підприємства.

Слайд 9

Основний зміст внутрішнього аналізу фінансового стану підприємства : аналіз майна (капіталу) ; аналіз фінансової стійкості та стабільності оцінка ділової активності ; аналіз динаміки прибутку та рентабельності і факторів, що на них впливають; аналіз кредитоспроможності ; оцінка використання майна та вкладеного капіталу; аналіз власних фінансових ресурсів; аналіз ліквідності та платоспроможності ; аналіз самоокупності підприємства.

Слайд 10

Предмет фінансового аналізу підприємства є його фінансові ресурси, їх формування та використання. Для досягнення основної мети аналізу фінансового стану підприємства - об'єктивної його оцінки та виявлення на цій основі потенційних можливостей підвищення ефективності формування й використання фінансових ресурсів - можуть застосовуватися різні методи аналізу.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка