X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Міжнародні відносини та зовнішня політика України у світовій спільноті

Завантажити презентацію

Міжнародні відносини та зовнішня політика України у світовій спільноті

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Міжнародні відносини та зовнішня політика України у світовій спільноті

Слайд 2

Міжнародні відносини система міждержавних взаємодій, суб’єктами яких є держави і міждержавні організації, партії, приватні особи. У сферу міжнародних відносин включаються військово-політичні, економічні, екологічні, гуманітарні та інші проблеми світового співтовариства.

Слайд 3

Види міжнародних відносин

Слайд 4

Зовнішня політика діяльність держави на міжнародній арені, що регулює відносини з іншими суб’єктами зовнішньополітичної діяльності: державами, всесвітніми і регіональними міждержавними організаціями. Через зовнішню політику держава прагне забезпечити реалізацію свого національного інтересу в міжнародних відносинах.

Слайд 5

Слайд 6

Слайд 7

Дипломатія офіційна діяльність держав та урядів, міністерств закордонних справ, дипломатичних представництв за кордоном, захист справ та інтересів держави та її громадян за кордоном.

Слайд 8

Світова політика частина системи міжнародних відносин діяльність держав по пануючому забезпеченню їх інтересів при вирішенні проблем у сфері міжнародних відносин.

Слайд 9

Особливості сучасної ситуації у світі: вступ людства у мирний етап розвитку; посилення взаємозалежності держав; посилення тенденції багато полюсності, полі центризму, регіональної інтеграції у світовому розвитку.

Слайд 10

Принципи ведення міжнародної політики

Слайд 11

Україна стала суб’єктом міжнародної політики після проголошення Акта про незалежність 24 серпня 1994 р.

Слайд 12

Слайд 13

У Декларації про державний суверенітет України записано, що Україна, як суб`єкт міжнародного права, здійснює безпосередні відносини з іншими державами, укладає з ними договори, бере участь у діяльності міжнародних організацій у обсязі, який є необхідним для ефективного забезпечення національних інтересів республіки у політичній, економічній, інформаційних та інших сферах.

Слайд 14

Основні напрямки зовнішньої політики України були доповнені у Зверненні Верховної Ради України «До парламентів та народів світу». «Україна будує демократичну правову державу, першочерговою метою якої є забезпечення прав та свобод людини. З цією метою Україна буде дотримуватись норм міжнародного права, керуючись Загальною Декларацією прав людини, Міжнародними пактами про права людини, які Україна ратифікувала, та іншими міжнародними документами»

Слайд 15

Слайд 16

Геополітичні акценти зовнішньої політики України такі: Україна – європейська держава, тому вона повинна зміцнювати, розширювати всебічні зв'язки, відносини із державами Європи. Україна – колишня республіка колишнього СРСР, була тісно пов'язана з усіма його колишніми республіками, що потребує збереження та подальшого розвитку взаємовигідних відносин з ними. Україна – морська держава, що зумовлює необхідність розвитку взаємовигідних відносин із країнами Чорноморського та Середземноморського басейнів. Україна не може забезпечити себе власними сировинними ресурсами (нафта, вугілля, золото, діаманти та ін.). Це примушує закуповувати їх за кордоном – у Росії, Туркменії, Ірані

Слайд 17

Національні інтереси України такі: гарантування суверенітету держави; підтримання територіальної цілісності і непорушності кордонів; досягнення безпеки в усіх її вимірах: військово-політичному, економічному; подолання економічної кризи; створення правової демократичної держави; забезпечення національної згоди; політичної і соціальної стабільності, гарантій прав людини; налагодження добросусідських відносин з країнами близького і далекого зарубіжжя;

Слайд 18

Слайд 19

Основні принципи діяльності ООН

Слайд 20

Основні тенденції розвитку сучасних міжнародних відносин

Слайд 21

Слайд 22

Слайд 23

Слайд 24

Слайд 25

Слайд 26

Слайд 27

Слайд 28

Література: 1. Конституція (Основний Закон) України. – К.,1996. 2. Закон України „Про політичні партії в Україні” ВВР, 2001 №23, ст.118 3. Закон України „Про громадські організації в Україні” 4. Закон України „Про молодіжні та дитячі громадські організації” ВВР, 1999, №1, ст.2 5. Білоус А.О. Політичні об’єднання України. – К., 1993 6.Піча В.М., Хома Н.М. „Політологія” Київ 2001р. 7.Семків О.І. Політологія. – Львів, 1994

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка