X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Міжнародні валютні відносини"

Завантажити презентацію

"Міжнародні валютні відносини"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Міжнародні валютні відносини

Слайд 2

Міжнародні валютні відносини - сукупність економічних відносин між країнами, пов'язаних з системою міжнародних розрахунків. Валютна система - це форма організації валютних відносин, закріплена національним законодавством (національна система) або міждержавною угодою (світова та регіональна системи).

Слайд 3

Національна валютна система Форма організації валютних відносин країни, історично утворена і закріплена національним законодавством. Функції: формування і використовування валютних ресурсів забезпечення внутрішньо економічних зв’язків країни забезпечення оптимальних умов функціонування національного господарства

Слайд 4

Світова валютна система Глобальна форма організації валютних відносин в рамках світової економіки, закріплена багатосторонніми міждержавними згодами, регулюється міжнародними валютно-кредитними і фінансовими організаціями. Функції: забезпечення необхідних умов для нормального відтворювального процесу і безперервної реалізації вироблюваних товарів регламентація і координація режимів національних валютних систем уніфікація принципів валютних систем

Слайд 5

Валюта Валюта  —грошова одиниця, що використовується як засіб розрахунку в торгових операціях. Валютою, зазвичай, є монети та банкноти певної держави, які є фізичним аспектом національної грошової маси. Інша частина грошової маси країни складається з банківських депозитів, власність на яку може бути передана за допомогою чеків, дебетових карток. Депозитні гроші і валюта є грошима у тому сенсі, що обидва вони є допустимими як засіб платежу. Тепер роль валюти виконують здебільшого  кредитно-паперові гроші, вартість яких визнача- ється законодавчо.

Слайд 6

Графічні символи національних валют Знакові позначення грошей в одних країнах появились дуже давно, а в деяких – і до сьогодні відсутні.

Слайд 7

Валютні відносини є невід’ємною складовою ланкою світової економіки. Їх функціонування й розвиток пов’язані з обслуговуванням всього комплексу економічних зв¢язків, що складаються між окремими країнами, юридичними суб’єктами ринку та приватними особами. Йдеться про обслуговування зовнішньої торгівлі, вивіз капіталу, надання позик і кредитів, нацково-технічний обмін, розвиток туризму, інші державні та приватні стосунки.

Слайд 8

Розвиток валютних відносин зумовлюється об’єктивними передумовами ¾ вдосконаленням міжнародного поділу праці та спеціалізацією виробництва, інтернаціоналізацією всього комплексу виробничого відтворення і суспільно-політичного життя народів. Визначальний вплив на їх поглиблення справляє формування на світовому ринку інтернаціональної вартості товарів і послуг, а звідси ¾ розвиток інтернаціоналізації грошових відносин.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка