X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
МЕТОДИ ЗАХИСТУ БАЗИ ДАНИХ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА

Завантажити презентацію

МЕТОДИ ЗАХИСТУ БАЗИ ДАНИХ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ ІНСТИТУТ ІНФОРМАЦІЙНОГО І ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АГРОПРОМИСЛОВОЇ І ПРИРОДООХОРОННОЇ ГАЛУЗЕЙ ЕКОНОМІКИ Кафедра технологій програмування МАГІСТЕРСЬКА ДИПЛОМНА РОБОТА на тему: “МЕТОДИ ЗАХИСТУ БАЗИ ДАНИХ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА” Студент: Баранський Олексій Михайлович Керівник: Пархоменко Іван Іванович

Слайд 2

Актуальність роботи: В нaш чaс інформаційні системи відіграють важливу роль у функціонуванні і розвитку різноманітних підприємств у безлічі галузей промисловості та народного господарства. Бухгалтерський облік в сільському господарстві не є тому виключенням. Серед існуючих систем складно вибрати систему, яка має весь необхідний функціональний набір для вузького кола задач обліку сільськогосподарських активів в невеликому підприємстві. Проблема забезпечення захисту інформації є однією з найважливіших при побудові надійної інформаційної структури установи на базі ЕОМ. Ця проблема охоплює як фізичний захист даних і системних програм, так і захист від несанкціонованого доступу до даних, що передаються по лініях зв'язку і перебувають на накопичувачах, що є результатом діяльності як сторонніх осіб, так і спеціальних програм-вірусів.

Слайд 3

Постановка задачі Метою даної роботи є розробка захищеної бази даних бухгалтерського обліку для сільськогосподарського підприємства. Для досягнення цієї мети необхідно: Розглянути нормативну базу бухгалтерського обліку для сільськогосподарських підприємств; Провести аналіз інформаційних потоків в СУБД по бухгалтерському обліку; Розглянути засоби захисту реляційних баз даних; Розробити логічну модель бази даних; Проаналізувати інструментальні засоби для створення та захисту інформаційної системи бухгалтерського обліку сільськогосподарського підприємства; Реалізувати фізичну модель бази даних бухгалтерського обліку; Розробити функціональні блоки інформаційної системи бухгалтерського обліку; Дослідити основні принципи забезпечення безпеки бази даних; Забезпечити управління доступом до бази даних на певній програмній платформі; Розробити рекомендації щодо аварійного відновлення бази даних.

Слайд 4

Нормативна база бухгалтерського обліку для сільськогосподарських підприємств Особливості обліку, пов'язані головним чином з обліком засобів виробництва, витрат і готової продукції: 1) Головним засобом виробництва в сільському господарстві є земля; вона не зношується, амортизація на неї не нараховується ні в бухгалтерському, ні в податковому обліку. 2) Специфічними засобами виробництва є живі організми — тварини і рослини, вирощування яких залежить від природних і біологічних факторів і триває часто кілька років. 3) Вплив природних умов зумовлює сезонність сільськогосподарського виробництва, тому витрати на виробництво тут визначаються один раз на рік, на відміну від інших видів діяльності. 4) Облік витрат ведеться за видами культур, за видами і віковими групами тварин, за виробничими підрозділами тощо.

Слайд 5

Розв’язання завдань обліку Для розв’язання завдань обліку необхідно розробити інформаційну модель, яка функціонує за такими основними факторами:  сукупністю функціонування програм і послідовністю їх виконання для забезпечення розв’язання облікових завдань;  наявністю інформаційної бази;  вихідною інформацією завдання і впливом її на зміну стану інформаційної бази. Послідовність розв’язання завдань забезпечує організацію робіт, дає змогу уникнути повторного виконання окремих завдань. Важливим елементом організації інформаційного забезпечення є розробка форм видання вихідної інформації. Важчим питанням, яке також мають вирішувати бухгалтери, є організація зберігання облікової інформації.

Слайд 6

Класифікація біологічних активів

Слайд 7

Структурна схема класифікації СУБД

Слайд 8

Логічна модель бази даних

Слайд 9

Фізична модель БД бухгалтерського обліку

Слайд 10

Функціональні блоки інформаційної системи бухгалтерського обліку

Слайд 11

Функціональні блоки інформаційної системи бухгалтерського обліку

Слайд 12

Функціональні блоки інформаційної системи бухгалтерського обліку

Слайд 13

Функціональні блоки інформаційної системи бухгалтерського обліку

Слайд 14

Основні принципи забезпечення безпеки бази даних політика паролів; надання дозволів для екземпляра; надання індивідуальних дозволів; заборона доступу користувачам; створення ролей бази даних; управління доступом до таблиць і стовпців.

Слайд 15

Фіксовані серверні ролі

Слайд 16

Дозволи на доступ до таблиць

Слайд 17

Налаштування моделі аварійного відновлення

Слайд 18

Висновки Метою даної роботи була розробка захищеної бази даних бухгалтерського обліку для сільськогосподарського підприємства. В процесі виконання дипломної магістерської роботи зроблено наступне: Проведено аналіз інформаційних потоків в СУБД по бухгалтерському обліку; Проаналізовано інструментальні засоби для створення та захисту інформаційної системи бухгалтерського обліку сільськогосподарського підприємства та вибрано найбільш відповідні до виконання поставленої мети; Реалізовано фізичну модель БД бухгалтерського обліку; Розроблено програмне забезпечення інформаційної системи бухгалтерського обліку; Розроблено політику безпеки бази даних на програмній платформі Ms SQL Server 2005; Розроблено рекомендації щодо аварійного відновлення бази даних.

Слайд 19

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка