X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Менеджмент агропромислових формувань

Завантажити презентацію

Менеджмент агропромислових формувань

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

МЕНЕДЖМЕНТ АГРОПРОМИСЛОВИХ ФОРМУВАНЬ

Слайд 2

Кому слід обирати дану дисципліну? ТИМ, ХТО ОБИРАЄ ПРОФЕСІЮ ЕКОНОМІСТА В АГРОПРОМИСЛОВИХ ФОРМУВАННЯХ; ТИМ, ХТО В МАЙБУТНЬОМУ БАЖАЄ ЗДІСНЮВАТИ УПРАВЛІННЯ АГРОПРОМИСЛОВИМ ФОРМУВАННЯМ; ТИМ, ХТО БАЖАЄ НАБУТИ НАВИЧКИ ЕФЕКТИВНОГО АГРАРНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ. На які питання Ви отримаєте відповіді при вивченні даної дисципліни? Яка сутність аграрного менеджменту? Що являє собою внутрігосподарський економічний механізм підприємства? Як здійснюється управління витратами на підприємстві? Як управляти ресурсами агропромислового формування?

Слайд 3

Мета дисципліни - ознайомлення студентів з методикою вироблення та прийняття управлінських рішень, оцінки цих рішень і, як результат успішного менеджменту, підвищення ефективності господарювання.

Слайд 4

Завдання дисципліни: опанування студентами засад аграрного менеджменту та принципів його функціонування шляхом відпрацювання теоретичного матеріалу та набуття практичних навичок під час лекційних і семінарських (практичних) занять.

Слайд 5

Зміст дисципліни Тема 1. Суть аграрного менеджменту і його місце в системі економіки та менеджменту Тема 2. Внутрігосподарський економічний механізм підприємства Тема 3. Внутрігосподарські підрозділи та управління в них Тема 4. Процес прийняття рішень у менеджменті Тема 5. Планування та контроль в менеджменті Тема 6. Розробка бюджетів за їх видами Тема 7. Система управління витратами на підприємстві Тема 8. Менеджмент земельних ресурсів Тема 9. Менеджмент капіталу Тема 10. Фінансовий менеджмент Тема 11. Менеджмент трудових ресурсів Тема 12. Менеджмент маркетингу Тема 13. Управління ефективністю в менеджменті Тема 14. Використання персональних комп’ютерів у менеджменті

Слайд 6

Освоєння дисципліни базується на знаннях отриманих під час вивчення дисциплін: «Економіка аграрних підприємств», «Менеджмент», «Маркетинг», «Фінанси», «Бухгалтерський облік», «Господарське законодавство» та циклу професійно-орієнтованих дисциплін за фаховим спрямуванням – «Стратегічне управління», «Управління персоналом», «Організація виробництва», «Планування на підприємстві», «Організація і стимулювання праці», «Операційний менеджмент».

Слайд 7

ПРАКТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ Знання та уміння, набуті у процесі вивчення дисципліни, можуть бути застосовані на підприємствах та агропромислових формуваннях під час здійснення управлінських функцій на всіх рівнях управління.

Слайд 8

Однією зі специфічних особливостей сільського господарства є той факт, що тут у більшості випадків поєднуються функції власника і менеджера. Незалежно від того, чи це фермерське господарство, приватне сільськогосподарське підприємство, товариство з обмеженою відповідальністю, кооператив або навіть акціонерне товариство, в усіх цих організаційно-правових формах підприємств тією чи іншою мірою поєднуються функції власника і менеджера.

Слайд 9

Аграрний менеджмент може бути визначений як діяльність з організації й координації виробництва на сільськогосподарських підприємствах з метою одержання зростаючого прибутку в довгостроковому періоді, а також досягнення інших специфічних для кожного власника підприємства чи менеджера цілей. Він може розглядатися і як комбінація окремих складових діяльності підприємства — виробництва, комерційної діяльності, фінансів, маркетингу, управління трудовими ресурсами.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка