X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Маркетинг"

Завантажити презентацію

"Маркетинг"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

МАРКЕТИНГ ТА ЙОГО ЦІЛІ

Слайд 2

Маркетинг — це поєднання точної науки та мистецтва ефективної роботи на ринку. Маркетинг — це планування і здійснення всебічної діяльності, пов'язаної з товаром, з метою здійснення оптимального впливу на споживача для забезпечення максимального споживання за оптимальної ціни та одержання в результаті цього довгострокового прибутку. Маркетинг — це діяльність щодо забезпечення наявності потрібних товарів і послуг для потрібної аудиторії, у потрібному місці, в потрібний час і за ціною, яка підходить, при здійсненні необхідної комунікації. Маркетинг — вид людської діяльності, направлений на задоволення потреб за допомогою обміну. І Т.Д.

Слайд 3

В історичному контексті зародження маркетингу слід поєднувати із зародженням процесу обміну, оскільки саме обмін зумовлював задоволення певних потреб.  Як наука маркетинг заявив про себе у 1950-х рр., поєднавши розрізнені наукові напрями частин економічної теорії, психології, соціології, математичного моделювання, мистецтва тощо.

Слайд 4

Термін «маркетинг» походить від англійського слова «market» - ринок, і в буквальному розумінні означає якусь діяльність, здійснювану на ринку.

Слайд 5

визначення потреб і запитів покупців; розробку та пропозицію на ринок товарів і/або послуг, які здатні задовольнити потреби покупця; встановлення цін, які прийняті для покупців і забезпечують достатній прибуток продавцю; вибір найбільш вигідних і зручних шляхів доведення товарів до споживачів;  обґрунтування та використання методів і засобів активної дії на ринок з метою формування попиту та стимулювання збуту.

Слайд 6

1) маркетинг як принцип: орієнтація на споживача, що передбачає спрямування всіх зусиль і рішень підприємства чи організації на задоволення потреб, що виникають на ринку; 2) маркетинг як засіб: прийоми маркетингу, що мають на меті координування використання інструментів впливу на ринок для створення бажаних позицій організації та переваг перед конкурентами; 3) маркетинг як метод: маркетингові дослідження, що передбачають систематичний пошук рішень з використанням сучасних соціологічних і технічних засобів.

Слайд 7

Комплекс маркетингу (Marketing Mix, або 4-«Р») Продукт (Product). Ціна (Price). Місце (Рlace). Просування (Promotion).

Слайд 8

Виробляти те, що продається, а не продавати те, що виробляється, — основне гасло маркетингового підходу до управління науково-технічним прогресом, виробництвом і збутом. 

Слайд 9

Цілями маркетингу в економічній системі є: досягнення якнайвищого рівня споживання, що, своєю чергою, створює умови для максимального зростання виробництва, а отже, і макроекономічних показників; досягнення максимального споживчого задоволення, а не просто максимального рівня споживання; надання максимально широкого вибору товарів і послуг; підвищення рівня якості життя.

Слайд 10

Цілями маркетингу конкретного підприємства є: задоволення потреб (вимог) споживачів; досягнення переваг над конкурентами; завоювання запланованої частки ринку; забезпечення зростання продажу товарів і послуг; досягнення запланованого прибутку або забезпечення рентабельної діяльності.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка