X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Курс «Інформаційні технології в економіці»

Завантажити презентацію

Курс «Інформаційні технології в економіці»

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Інформація автора курсу Мотурнак Євген Володимирович – вчитель-методист, 13 років працює в школі, викладаючи економіку та інформатику у класах з 5-го по 11-й. Став лауреатом всеукраїнських конкурсів “Вчитель року” 2006 та 2009 років, посівши, відповідно, ІІІ та ІІ місце в Україні. Нагороджений Грамотою Верховної Ради, Почесною грамотою МОН України та іншими відзнаками. Переможець конкурсу “Перспективні технології навчання” у 2011 році, лауреат VIII конкурсу “Вчитель-новатор”. Головний тренер курсу “Учителі в онлайні” від компанії Microsoft. Автор програм з інформатики: “Інформаційний працівник”, “Інформаційний працівник 2. Інформаційні технології в економіці”, підручника “Інформаційний працівник”. Провів 10 очних майстер-класів та кілька вебінарів з впровадження курсу “Інформаційний працівник” у різних регіонах України. Курс «Інформаційні технології в економіці» 9 Надайте детальну інформацію про навчальний заклад, де проводився проект, та педагога (педагогів), що виступали авторами та організаторами навчального проекту.

Слайд 2

Інформація про автора курсу Костюков Володимир Павлович, вчитель вищої категорії, вчитель методист. Працює вчителем інформатики від початку її появи, як навчального предмета в школі – з 1985 року. Відмінник освіти України, відмінник народної освіти УРСР, нагороджений нагрудним знаком “Василь Сухомлинський”, лауреат обласної педагогічної премії, лауреат конкурсу “Кращий працівник освіти Придніпров’я”, численними грамотами та подяками МОН освіти, Дніпропетровської обласної ради, управління освіти тощо. Переможець конкурсу “Перспективні технології навчання” у 2011 році, лауреат VIII конкурсу “Вчитель-новатор”. Автор програм з інформатики: “Поглиблене вивчення інформатики”, “Інформатика. Профільний рівень”, “Інформаційний працівник”, “Інформаційний працівник 2. Інформаційні технології в економіці”, “Алгоритмизація і програмування”, підручника “Інформаційний працівник”. Провів 10 очних майстер-класів та вебінарів з впровадження курсу “Інформаційний працівник” у різних регіонах України. Курс «Інформаційні технології в економіці» 9 Надайте детальну інформацію про навчальний заклад, де проводився проект, та педагога (педагогів), що виступали авторами та організаторами навчального проекту.

Слайд 3

Особливості сучасності прискорення темпів розвитку суспільства; перехід до інформаційного суспільства; розширення масштабів міжкультурної взаємодії; виникнення і зростання глобальних проблем; скорочення сфери некваліфікованої і малокваліфікованої праці; постійна потреба в підвищенні професійної кваліфікації; зростання ролі людського капіталу.

Слайд 4

Ефективний працівник вміє: самостійно вчитися, змінювати структуру своїх знань і навичок; добувати та обробляти знання з різних джерел; ефективно спілкуватися з людьми, працювати в складі і на чолі команди; формулювати завдання для себе та інших людей; вирішувати завдання в чітко визначені терміни; розробляти інформаційну модель задачі; використовувати інформаційні технології в комплексі; бачити місце виконуваних завдань в системі підприємства, галузі, держави

Слайд 5

Недоліки сучасної освіти: формування в учня набору відомостей з різних галузей знань, слабо зв'язаних між собою; віддалений зв'язок з практичним застосуванням; недостатність навичок самостійної постановки завдань та планування діяльності на період від декількох тижнів; недостатність навичок роботи в команді.

Слайд 6

Інструменти сучасної освіти: Репродуктивне навчання Продуктивне навчання Проблемний підхід до навчання Діяльнісний підхід до навчання Проектні технології навчання Система навчальних проектів

Слайд 7

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРАЦІВНИК узагальнення і інтеграція знань з інформатики і інших навчальних предметів; самостійна постановка завдання; самостійне планування і робота згідно розробленого плану; робота в команді; самостійний розподіл ролей і індивідуальних завдань членів групи; навчання ефективному і результативному спілкуванню при виконанні завдань, запланованих в кожному проекті; самостійна оцінка учнями виконаної роботи за детально розробленими критеріями для кожного проекту; отримання конкретного результату при рішенні реальної задачі в стислі терміни.

Слайд 8

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРАЦІВНИК Проекти курсу Літературна мозаїка (створення макету книги) Відеокліп Інтерактивна книга Комп’ютерне моделювання Статистичний аналіз часових рядів Портфоліо команди, публічний захист

Слайд 9

Робота над проектом Задачі, що виконуються при реалізації проекту Вибір теми проекту та ключових питань Вибір технології реалізації проекту (в залежності від профілю навчання) Планування роботи над проектом Створення проектної документації Організація роботи команди за чотирма ролями Контроль з боку вчителя та самоконтроль виконання планів Зворотній зв’язок та корекція роботи над проектом Підготовка до публічного захисту

Слайд 10

Тема проекту Літературна Мозаїка Мета проекту: Створення електронної книги у MS Word Тривалість проекту 4 години

Слайд 11

Літературна Мозаїка Створити електронну книгу з обраного тексту і підготувати її для публікації в друкованому та електронному вигляді в форматі MS Word згідно поліграфічних вимог. Текст повинен форматуватися з використанням стилів, без безпосереднього форматування. Книга повинна мати обкладинку, ілюстрації, колонтитули, відповідні назвам глав, нумерацію сторінок, автоматичний зміст та список ілюстрацій, вихідні дані та багатомовну анотацію.

Слайд 12

Літературна Мозаїка Об’єм книги в фінальному форматуванні повинен бути від 50 до 200 сторінок. Файл з книгою повинен бути запакований в форматі .rar або .zip. По виконаній роботі потрібно зробити звіт за вказаною формою.

Слайд 13

Тема проекту Використання мультимедійних можливостей ОС для створення відеокліпів Мета проекту: Створення відеокліпу, з використанням мультимедійних технологій Тривалість проекту 6 годин

Слайд 14

Відеокліп Створити синопсис і літературний, операторський та режисерський сценарії відеокліпу розрахованого не більше ніж на 5 хвилин; обрати технологію відеомонтажу; підібрати відповідні відеоматеріали та звукову доріжку; записати аудіоефекти; змонтувати відеокліп за допомогою програми Microsoft MovieMaker.

Слайд 15

Відеокліп Кліп повинен містити початкові і кінцеві тітри. Початкові титри повинні містити назву кліпу, кінцеві титри повинні містити інформацію про осіб, що його створювали (роль, прізвище, ім’я), перелік використаних матеріалів, дату створення. Власне кліп повинен відповідати структурі художнього твору, тобто мати сюжетну лінію: зав’язку, розвиток, кульмінацію та розв’язку.

Слайд 16

Відеокліп По закінченні роботи потрібно представити файл кліпу у форматі *.avi або *.wmv та звіт за вказаною формою. Звіт повинен містити загальний опис кліпу, сценарій та перелік використаних спеціальних ефектів та переходів. Кліп не повинен містити графічні, відео та аудіо матеріали, які суперечать законодавству України, носять образливий характер, та принижають гідність будь-яких людей.

Слайд 17

Тема проекту Технології створення інтерактивних книг Мета проекту: Створити інтерактивну книгу з використанням технологій web-дизайну та web-програмування Тривалість проекту 6 годин

Слайд 18

Інтерактивна книга Обрати тематику інтерактивної книги (художня, науково-популярна, навчальна, книга-гра). Сюжет книги має складатися з основної сюжетної лінії, на якій є декілька ключових поворотних моментів. У ці моментів сюжет може піти одним із кількох шляхів. Таким чином від основної сюжетної лінії відходять бічні сюжетні лінії, котрі також можуть мати аналогічну розгалужену структуру. Всі сюжетні лінії разом повинні формувати дерево сюжетних ліній, коренем якого є початок книги.

Слайд 19

Інтерактивна книга Створити інтерактивну книгу у формі веб-сайту, де кожна веб-сторінка відповідає частині сюжету. Перехід між частинами сюжету повинен відбуватися шляхом вибору варіанту розвитку подій на кожній сторінці. Після завершення гри користувач повинен мати можливість повернутися до початку або вийти з програми. При написанні текстів книги необхідно використовувати виключно літературну мову, не допускаючи орфографічних, граматичних та стилістичних помилок.

Слайд 20

Інтерактивна книга На титульній сторінці повинні бути вказані відомості про авторів інтерактивної книги. Якщо при виконанні цього проекту використовуються матеріали сторонніх авторів: тексти з книг, журналів, комп’ютерних ігор тощо, то також необхідно вказати основні літературні джерела. Для виконання проекту може використовуватись PowerPoint HTML з елементами програмування мовою JavaScript. Середовище візуального програмування

Слайд 21

Тема проекту Комп’ютерна модель фізичного процесу Мета проекту: Розробити імітаційну модель фізичного процесу. Створити пакет документації по моделі. Запрограмувати модель. Тривалість проекту 6 годин

Слайд 22

Комп’ютерна модель фізичного процесу Створити словесну та математичну модель обраного фізичного (економічного, біологічного) процесу. Розробити алгоритм імітаційного моделювання. Створити комп’ютерну імітаційну модель за алгоритмом, яка забезпечить можливість проведення експериментів з моделлю із можливістю зміни вхідних параметрів та візуалізації процесу у вигляді анімації або графіків та діаграм.

Слайд 23

Комп’ютерна модель фізичного процесу Провести тестування і корекцію моделі. Пакет документації повинен містити технічне завдання на моделювання, опис фізичних процесів, математичні співвідношення, що використовуються в моделі, вхідні та вихідні дані програми, коротку інструкцію по роботі з програмою. Спланувати і провести серію експериментів з моделлю.

Слайд 24

Тема проекту Статистичний аналіз економічних часових рядів Мета проекту Провести аналіз часового ряду заданого показника. Виявити тренд та сезонні залежності. Тривалість проекту 2 години

Слайд 25

Статистичний аналіз економічних часових рядів Провести аналіз існуючого ряду числових статистичних даних. При проведенні аналізу необхідно побудувати та дослідити тренд ряду, сезонну складову ряду за допомогою пелюсткових діаграм, побудувати прогноз на визначений період. Зробити висновок про характер даного ряду.

Слайд 26

Тема проекту Використання web-технологій для створення підсумкового звіту Мета проекту Створити сайт-візитку команди, на сторінках якого будуть представлені всі проекти, створені за семестр, та резюме кожного члена команди. Тривалість проекту 6 годин

Слайд 27

Використання веб-технологій для створення підсумкового звіту Специфіка цього проекту полягає в тому, що на відміну від попередніх проектів він є узагальнюючим і потребує дещо іншого підходу. Фактично проект розбивається на три частини: технічну — створення сайту-портфоліо, креативну — обгрунтування та класифікація інформаційних технологій, використаних при створенні всіх проектів, рекламно-публіцистичну — публічний захист, пропозиція власних доробок на ринку.

Слайд 28

Этапы формирования эффективного работника

Слайд 29

Зміна ролі учителя

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка